Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mahir Tuncer ve beraberindeki birim müdürleri Tapu ve Kadastro Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Vali Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ederek teşkilatın tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette bir değerlendirme yapan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mahir Tuncer Tapu ve Kadastro Teşkilatının 1847 yılında kurulmuş ve köklü bir kurum olarak mülkiyet hakları konusunda hizmet verdiklerini söyledi.

Vali Zorluoğlu ise şunları söyledi, “Tapu ve Kadastro Teşkilatının kuruluşunun 170. yıldönümünü kutluyorum. Tapu ve Kadastro Teşkilatı Osmanlı’dan devraldığımız çok hayati bir kurumdur. Tapu ve Kadastro Teşkilatı benim için iki bakımdan özeldir, birincisi Elazığ’a atanmadan önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışmaktaydım ve Tapu ve Kadastro bağlı kurumlardan biriydi. Dolayısıyla teşkilatın kendisini yenileme çabalarını ve başarılarını memnuniyetle müşahede etmekteydik. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kısa süre içerisinde kendisini çok ciddi manada yenilemiştir. Bilişim ve internet teknolojilerini de en başarılı kullanan kurumların başında gelmektedir. Bu değişimlerle birlikte kurumda zihniyet yenilenmesi de gerçekleştirildi. Bugün vatandaşlarımız tapu hizmetlerinden çok kaliteli bir şekilde faydalanmaktadır. İkinci husus ise benim Elazığ’da görev yaptığım süre içerisinde Tapu ve Kadastro ile bağlı kurumlardan herhangi bir şikâyet almamam ve olumsuzluk yaşamamamdır. Bunda başta Bölge Müdüründen en aşağıdaki çalışana kadar herkesin emeği bulunmaktadır, hepsine teşekkür ediyor ve daha nice 170 yıl daha bu millete hizmet etmenizi diliyorum”dedi.