25 Kilometrelik Tüneller De Eteklileri Kurtaramadı

Afrin’de bozguna uğrayan PKK/PYD’nin Türkiye sınırı boyunca uzunluğu 25 kilometreden fazla onlarca tünel kazdığı ortaya çıktı.

25 Kilometrelik Tüneller De Eteklileri Kurtaramadı

PKK terör örgütü Afrin’de Türkiye’ye sınırı boyunca uzunluğu 25 kilometreden fazla onlarca tünel kazdı. Afrin’in doğusunda Burseya Dağı’ndan başlayıp batıdaki son kesişme noktası olan Deir Saman bölgesine uzanan 120 kilometrelik sınır hattında toplam uzunluğu 25 kilometreyi aşan onlarca tünel kazan örgüte ait tüneller bir bir imha ediliyor. Afrin’de savaşan ÖSO komutanlarından Binbaşı İbrahim Mecbur, henüz tünellerin yüzde 65’ine ulaşabildiklerini ve bu tünelleri bombalayarak imha ettiklerini söyledi. Mecbur, özellikle dağlık alanlarda hala ulaşılamayan tüneller olduğunu belirtti.

800 TERÖRİST SAKLANIYOR

Mecbur büyük bölümü yüksek dağlardan oluşan, Raco, Şeyh Hadid, Bülbül ve Cinderesi bölgelerinde, dar geçit ve yer altı tünellerinde halen saklanan teröristler olduğu bilgisini verdi. TSK ve ÖSO olarak özellikle bu bölgelerde teyakkuz halinin devam ettiğini kaydeden Mecbur, Raco, Mabadlı, Şeyh Hadid, Meydanki, Cinderesi ve Afrin ilçe merkezinde sivil halkın arasına gizlenen 800’ün üzerinde terörist bulunduğuna dikkat çekti. Bu teröristlerin her an provokatif eylemlerde bulunacağını söyleyen ÖSO Komutanı Mecbur, önümüzdeki günlerde gerçekleşebilecek intihar saldırıları, mayın tuzaklı sabotaj eylemleri ve şok baskınlar için bir dizi önlem aldıklarını anlattı.

ABD’NİN 500 TIR’LIK YARDIMI ELİMİZDE

“ABD’nin DEAŞ’a karşı kullanılma bahanesi ile PKK’ya teslim ettiği silah ve cephaneler Afrin’de TSK ve ÖSO’ya karşı kullanıldı” diyen İbrahim Mecbur, harekat boyunca bu yardımlardan 500 TIR’lık kısmı ele geçirdiklerini açıkladı. TSK ve ÖSO’nun Afrin’de PKK’ya ait depolarda ele geçirdiği silahlar arasında tanksavar, havan topları, Doçka-BKS, Kalaşnikof gibi otomatik tüfeklerle birlikte ZSU- 23-4 tipi uçaksavarlar, onbinlerce mermi, gelişmiş kamuflaj malzemeleri de olduğunu kaydeden Mecbur, “PKK bize karşı en az 8 ay savaşma stratejisi üzerinden yığınak yapmış” dedi. ABD yardımları arasında çok sayıda pikap ve dijital cihazın da yer aldığını kaydeden Mecbur, Esed tarafından PKK’ya verilen 4 tankın da ÖSO tarafından ele geçirildiğini sözlerine ekledi.

TEL RIFAT-MÜNBİÇ YÖNÜNDE İLERLİYORUZ

İbrahim Mecbur, Afrin Harekatı’nda görev alan 8 bin ÖSO mensubunun Tel Rıfat-Münbiç hattına sevk edileceğini kaydetti. Tel Rıfat ve Munbiç’in nihai hedef olmadığını vurgulayan ÖSO komutanı, “Doğu yönünde yürüyüşümüz devam edecek” dedi.

KAMYON BİLE SIĞAR!

Afrin’de, teröristlerin iş makineleriyle tepelerin içine açtığı tüneller ortaya çıkarıldı. Tüneller, Afrin ilçe merkezine hakim tepelerde ÖSO’nun yaptığı aramalarda bulundu. Tünellerin bulunduğu yerden kent merkezi rahatlıkla görülebiliyor. Tünellerin girişi, hafriyat taşımak amacıyla kamyonların girip çıkabileceği genişliğe sahip. Girişten sonra tüneller dairesel şekil alarak daralıyor. Yaklaşık 2 metre çapındaki tünellerde çok sayıda kişinin bir arada rahatlıkla yürümesi mümkün. İlk incelemelerde tünellerin uzunluğunun giriş kısmından itibaren 400 metreye ulaştığı tespit edildi. Tünellerde, Afrin’den kaçan teröristlerin kazıda kullandığı gelişmiş teknolojiye sahip özel iş makineleri bulundu. Komutan Seyf Ebubekir, teröristlerin askeri amaçlı açtığı tünellerle ilçe merkezini çeviren tepe silsilesini birbirine bağlamayı amaçladığını söyledi.

Kaynak: haber7.com

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137