ABD Yasağından Sonra Katlanabilir Telefon Huawei Mate X Ne Alemde?

ABD'nin Huawei'yi kara listeye almasının ardından Google'ın tüm desteğini Huawei'den çekmesi, Mate X üzerinde nasıl bir etki oluşturacak?

ABD Yasağından Sonra Katlanabilir Telefon Huawei Mate X Ne Alemde?

Şubat ayında gösterime giren ve katlanabilir akıllı telefonlar arasında en çok ilgi gören ve en başarılı seçilen Huawei Mate X için kullanıcılar, uzun süredir cihazın piyasaya sürülmesini bekliyorlar. Bugün gelen yasaklamanın ardından Google'ın da desteğini geri çekmesiyle beraber Mate X'e ne olacağı merak konusu oldu.

Huawei'nin gözde katlanabilir akıllı telefonu Mate X konusunda şu anlık bir sorunu olmadığı bilgisi elimize ulaştı. Cihaz piyasaya çok büyük bir ihtimalle sürülecek ancak Google sebebiyle mobil işletim sürümleri arasındaki en yaygın olan Android'in herhangi bir güncellemesine ulaşamayacak. Yasaklamadan önce lisansını alması sebebiyle Mate X'in en azından Android 9 Pie ile çıkış yapması öngörülüyor.

Cihazın 2.600 dolar civarında satışa sunulacağı bilgisi ise 'kullanıcılar, Google yazılım desteğine sahip olmayan bir cihaza bu kadar yüksek bir fiyatı verecek mi?' sorusunu akıllara getiriyor. Mate X'in Haziran ayı veya daha sonrasında duyurulması beklenirken ABD hükümetinin uyguladığı ağır yaptırımı tamamen kaldırabileceği veya en azından azaltacağı tahmin ediliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137