Aç karna alışveriş yapmamanın tavsiye edilmesinin sebebi, açlık nedeniyle kişilerin ihtiyaçları olmayan şeyleri de almasıdır. Bu nedenle de alışverişe tok olduğumuz zamanlarda çıkmamız daha iyi ve ekonomiktir. Listeye alkollüyken alışveriş yapmayı da eklemek gerekebilir.

The Hustle tarafından yapılan bir araştırma, ABD’de sabah akşamdan kalma bir sekilde ve tamamlanmış ödemelere ait mesajlarla uyanmanın oldukça sıradan bir şey olduğunu ortaya çıkardı. 2000’den fazla alkol kullanan ABD’linin katıldığı ankette kişi başı yıllık ‘alkollü alışveriş’ harcamasının 400 dolar, yıllık toplam harcama miktarının ise 48 milyar dolar olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin ilk tercihi ise Amazon oldu.

Araştırmaya dahil olan 2174 kullanıcının %79’u en az bir defa alkolllü iken alışveriş yaptıklarını söylerken, The Hustle Ryan Green adında birinin hikayesini örnek olarak sunuyor. 2018 yılında alkollü şekilde Justin Timberlake’in Super Bowl devre arası şovunu izleyen adam, tanesi 165 dolardan 2 tane Timberlake konser bileti aldı. Ertesi sabah ise yaptığını hatırlamadığı bu satın almanın onay mailini e-mail kutusunda buldu.

Araştırma ayrıca kişi başı yıllık alkollü harcama miktarının 444 dolar olduğunu ortaya çıkardı. ABD’deki 138 milyon alkol kullanıcısı düşünüldüğünde yıllık toplam harcama 48.4 milyar yıl oluyor.

En çok harcama ise Amazon üzerinden yapılıyor. Kişilerin %85’i Amazon üzerinden bir şeyler alırken %21 ile eBay ikinci, %12 ile Etsy üçüncü sırada yer alıyor.

En çok para harcayanlar ise moda sektöründeki insanlar. Bu kişilerin yıllık ortalama harcama miktarı 949 dolar. Onları yazarlar, tıpçılar, fitnessçiler ve yaşam koçları takip ediyor. Alkollü alışverişlerin üçte ikisi kıyafet alışverişi olurken onu filmler, oyunlar, teknoloji ürünleri ve yiyecek takip ediyor.