Afganistan’da üst düzey Taliban yetkilisi öldürüldü

Afganistan’ın güneyinde düzenlenen hava saldırısında, Taliban'ın üst düzey komutanlarından Abdul Manan'ın öldürüldüğü açıklandı.

Afganistan’da üst düzey Taliban yetkilisi öldürüldü

Afganistan’ın Helmend vilayetinde Afgan güçleri ve ABD kuvvetleri Taliban’a yönelik ortak operasyon düzenledi. Taliban üst düzey askeri sorumlusu Mullah Mohammad Rahim Mannan ve 4 Taliban militanının, Navzad ilçesinde ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü açıklandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necip Daniş, Manan'ın öldürülmesinin Taliban'a büyük bir darbe olduğunu söyledi.

Taliban kazanmıyor

Cumhurbaşkanı Eşref Gani, geçen ay yaptığı açıklamada, Taliban'a karşı yürütülen operasyonlarda verilen kayıplara değinmiş ve "Taliban kazanan bir konumda değil." ifadelerini kullanmıştı.

Afgan ordusunun Taliban'la yaşanan çatışmalarda 2015'ten bu yana 28 bin 529 kayıp verdiğini kaydeden Gani, bu kayıpların çoğunun sabit mevzilere yönelik saldırılarda verildiğini, Afgan Hava Kuvvetleri ile komandolarının Taliban'ın elinden toprak almayı sürdüreceğini öne sürmüştü.

Diğer yandan, Afganistan'da 17 yılı geride bırakan savaşın sona erdirilmesi çabaları sürerken, son olarak Yüksek Barış Şurası Başkan Yardımcısı Din Muhammed, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın Taliban yetkilileriyle ikinci kez görüşmüş ve ülkedeki yabancı güçlerin çekilmesi konusunda uzlaşma sağladığını açıklamıştı.

Gani, Taliban ile barış görüşmelerinin başlaması için kurulacak uzlaşı komisyonunun üyelerini belirlemek amacıyla parti liderleri ve siyasilerle görüşmeye başlamıştı. 

Kaynak: AA

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137