Başbakan Yıldırım: Bu Ay İki Bayram Kutluyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ay iki bayram kutluyoruz. Birincisi Ramazan Bayramı, ikinci bayram da önümüzdeki pazar 'seçim zaferi' bayramı." dedi.

Başbakan Yıldırım: Bu Ay İki Bayram Kutluyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Tokat'ta düzenlenen mitingde halka sesleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Bu topraklardaki kardeşlerimiz oyuna gelmez. Türkiye'nin menfaatini ay yıldızlı bayrağı zirveye çıkarırlar. Sizler Türkiye'yi daha büyük hedeflere götürme davamıza Tokat olarak hep destek verdiniz. Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman yol arkadaşı oldunuz. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ın size selamını getirdim. Bayramınızı tebrik ediyor.

24 Haziran'da yıkım ekibine bir Osmanlı tokadı vuracak mısınız?

Bu ay iki bayram kutluyoruz. Birincisini şu anda idrak ediyoruz. İkinci bayram da önümüzdeki pazar zafer bayramı seçim zaferi bayramı. Her iki bayramınız da mübarek olsun. İkinci bayrama 24 Haziran'a Tokat hazır mı? Türkiye'nin önünü sonuna kadar açacak mısınız? Birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz için bu kutlu yolda beraber yürüyecek miyiz? Herşey gönlünüzce olsun? Tokat 24 Haziran'ın ne demek olduğunu çok iyi biliyor.

Tokat gün bugündür, vakit Tokat vaktidir, vakit Türkiye vaktidir diyor. Milletimize 16 yıldır canla başla hizmet ediyoruz. Yapılamaz denilenleri yaptık. Aşılamaz sorunları tek tek aştık. Ferhat olduk dağları deldik, vesayetçilere papuç bırakmadık. Canımız pahasına milletin emanetine sahip çıktık. Bu başarının ardında AK Parti'yi iktidar yapan siz varsınız.  

15 yıldır durmadan yorulmadan milletimize hizmet ediyoruz. Dilini üslubunu milletten aldığı için bu kadrolar başarılı oldu.

Güneşi balçıkla sıvamaya çalışan evlere şenlik adaylar var. Onlara sorarsanız AK Parti 15 yıldır hiç birşey yapmamış. Ne diyelim, bunlara Tokatlıların bir lafıyla cevap verelim. 'Cahile laf yetmez, çalıda gül bitmez.' Bunlar memleketin işleriyle o kadar alakasız ki Türkiye'nin 2002'den nerelere geldiğinin farkında bile değiller. Fakat Tokat farkında, Tokat hazır elini açmış 24 Haziran'ı bekliyor.

Şimdi de bunlar tutturmuşlar, ekonomi kötüye gidiyor. Boşa sevinmeyin Türkiye'nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat. Madem durum kötü 2018'in ilk dört ayının büyümesi niye .... oldu? Türkiye büyümede bir numara. Türkiye AK Parti döneminde son 15 yılda üst üste 5,7 büyüme gerçekleştirdi. Onun için 15 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Geçmiş dönemlerde böyle bir büyüme yok. Bu başarı Türkiye'yi milletimizle el ele vererek büyük hedeflere taşıyan AK Parti kadrolarının başarısıdır. Bu başarıyı görmek istemeyenler görmek istemezler. Türkiye'ye helikopteri hangi döneminde yaptı? CHP döneminde mi yapıldı? Atak helikopterinin şu anda ihracatı bile yapılıyor. Soruyorum İnsansız Hava Aracı beton mu? Türkiye'nin İnsansız Hava Aracı ne zaman yapıldı? Bunu sayın İnce'ye bir sorun. Türkiye bugün hidroelektrik santrallerinin türbinlerini üretmeye başladı. Bundan bunların haberi var mı? Savunma sanayinde yerli üretim yüzde 65'e çıktı. Bunların bununla alakası var mı? Enerji'de yüzde 65 olan dışa bağımlılığımızı yüzde 50'nin altına indirdik bu işten haberleri var mı?

1 milyar dolar ve ihracat yaptığımız ürün sayısı sadece 8'di. Bu sayı tam 33'e çıktı. Aynı zamanda en büyük yatırımı insana yaptık. Bugün Türkiye'nin bütçesinin en büyük bölümünü eğitime ayırdık. İkinciyi sağlığa ayırdık. Bunlar insana hizmette en önemli konuların başında geliyor.

İş adamlarımız dünyanın her yerinde çalışıyor iş yapabiliyor. Millet yaptıklarımızı biliyor ve takdir ediyor. Bu sebeptendir di 16 yıldır emaneti eveleyip geveleyip boş lafla memleketi meşkul eden CHP'ye değil AK Parti'ye veriyor. İş bilmeze bu ülkeyi emanet etmiyorsunuz. Çocukların, gençlerin, kadınların geleceğini emanet etmiyorsunuz. Şimdi de tutturmuşlar yıkacağız, kapatacağız, durduracağız, satacağız. Ne diyorlar, Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız, hızlı trene ne lüzum var.  Vatandaştan yapmak için değil yıkmak için oy istiyorlar.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137