BMW, bugün oldukça ilginç bir yenilik haberini duyurdu. Otomobil üreticisi tarafından yapılan duyuruya göre, markanın gelecekteki araçlarının ön camlarındaki silecekleri otomatik olarak aktive olacak. BMW’nin bundan daha ilginç bir yenilik haberi daha bulunuyor. BMW Lunar Paint olarak adlandırılan bu yenilik sayesinde sürücüler araçlarını ay ışığında şarj edebilecek.

Şirket yaptığı kısa açıklamada “BMW i, elektrikli arabaların limitlerini zorlayacak ve geliştirdiğimiz son özellikte bir istisna değil. BMW Lunar Paint fotovoltaik teknolojiyi gecenin karanlık saatlerinde bataryayı pasif halde yeniden şarj etmek için kullanacak” dedi.

Çığır açabilecek bu yenilik için şirket detaylı bir açıklama yapmadı. Projenin final aşamasına gelmesi için henüz üzerinde çalışması gerektiği düşünülüyor. BMW, ayrıca evde şarj edebileceğiniz ay ışığı şarj pedini de kullanıcılarına sunuyor.

BMW Blog üzerinde yayınlanan bu haber, elbette dikkatli okuyucuların gözünden kaçmadı. Haberin alt kısmında 1 Nisan şakası olduğu belirtiliyor.