BMW’den ‘Türkçe Konuşma Yasağı’ Konusunda Açıklama Geldi

Alman otomobil firması BMW, tesislerinde Türkçe konuşmayı yasakladığı yönündeki iddiaları net bir dille reddetti.

BMW’den ‘Türkçe Konuşma Yasağı’ Konusunda Açıklama Geldi

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri, BMW’nin Almanya, Münih’te bulunan Garching tesislerinde Türkçe konuşmanın yasaklandığı iddiasıydı. Alman otomobil üreticisinden konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Açıklamada 120 farklı milletten insanın çalıştığı tesiste Türkçe konuşma yasağı olmasının mümkün olmadığı belirtilirken, “Buna asla müsaade etmeyiz” denildi.

BMW’de Türkçe konuşma yasağına ilişkin iddialar, Alman medyasında da kendine yer bulmuştu. Basının geniş yer ayırdığı konuya ilişkin açıklama ise BMW İşletmeleri Sözcüsü Jochen Frey’den geldi. Frey, "Bize de intikal ettirilen, bir vardiya ustabaşımızın 20 kişilik Türklerden oluşan mesai grup arkadaşlarına ‘Burada sadece Almanca konuşacaksınız’ talebi olmuş. Biz de bunu duyar duymaz işletme olarak derhal harekete geçip bu tür bir yasağın bırakın sosyal tesisleri kapsamasını, iş yerinde bile asla olamayacağını tüm birimlerimize anlaşılır kesin ve net bir dille ifade ettik." dedi.

Frey, yalnızca herkesin katıldığı genel çalışma toplantılarında Almanca konuşulmasını desteklediklerini belirterek, yasak iddialarını yalanladı.

Sözcü açıklamasında, Türkçe yasağının hiç gündemde olmadığını ve olamayacağını belirterek, 120 milliyetten çalışanlarından bir kişiye bile ayrımcılık veya ona benzer yasakları olamayacağını, böyle şeylere izin vermeyeceklerini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137