Dünya'nın Sonunun Olduğuna İnanan Düz Dünyacılar, 2020'de Antarktika’ya Gidecek

Dünya'nın düz olduğuna inanan insanlardan oluşan bir grup, ‘Dünya’nın sonu’nu görmek için Antarktika’ya sefer düzenleyecek.

Dünya'nın Sonunun Olduğuna İnanan Düz Dünyacılar, 2020'de Antarktika’ya Gidecek

Eskiden Dünya’nın düz olduğuna inanılıyordu. Sonra bilimin yükselmesiyle beraber gezegenimizin tam olarak olmasa da küre şeklinde olduğu ortaya çıktı. (Kutuplardan biraz basık, ekvatordan biraz şişkin bu şekle geoid adı verildi.)

Aradan yüzlerce yıl geçti ve şimdi, gezegenimizin düz olduğunu iddia eden insanlardan oluşan bir grup ortaya çıktı. Bu kişilere göre Dünya düzdür ve küresel olduğu bir hükümet komplosundan ibarettir.

Düz Dünya Uluslararası Kongresi’nde, organizasyonun 2020 yılında Antarktika’ya gideceği açıklandı. Grup sözcüleri konuyla ilgili detaylı açıklamalar yapmaktan kaçındı.

Durumun ironik ve komik yanı ise ekibi Antarktika’ya götürecek olan ekibi taşıyan gemi, küresel dünyaya uygun navigasyon sistemleri kullanıyor.

Düz dünyacılar, gezegenimizin bir tepsi gibi dümdüz olduğuna ve etrafını saran buzlarla kaplı olduğuna inanıyorlar. Bu nedenle de Antarktika’nın dünyanın sonu olduğunu düşünüyorlar.

Son dönemde Düz Dünya teorisine inananların sayısı oldukça arttı. Netflix de ‘Beyond the Curve’ adlı belgeseli ile bu konuyu irdeledi. Sık sık tartışma konusu olan YouTuber Paul Logan da bu konuyla ilgili bir proje hazırlığı içerisinde.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137