2019'a ilk karşılayan ülke, her yıl olduğu gibi Yeni Zelanda oldu. Ülke 2019'u coşkulu kutlamalar ve havai fişek gösterileriyle karşıladı.

YENİ ZELANDA 2019'A MERHABA DEDİ

Her yıl olduğu gibi yeni yıla ilk giren ülkeler Yeni Zelanda, Samoa, Tonga oldu. Güney Yarım Küre'de bulunan ve 31 Aralık'ta yaz mevsimini yaşayan Yeni Zelanda, Auckland kentindeki Sky Tower'da gerçekleştirilen havai fişek gösterileriyle 2019'e giren ilk ülke oldu.

GÜNEY YARIM KÜRE ÜLKELERİ YENİ 2019'U KARŞILADI

Yeni Zelanda'nın ardından yeni yıla giren Avustralya, 2019'u muhteşem havai fişek gösterisiyle karşıladı. 2019'a girilen ilk saatlerde tüm dünyada yeni yıl coşkusu başladı. Yeni Zelanda'nın ardından Avustralya da görkemli bir şekilde 2019'u karşıladı. Yeni yıl gösterileri kapsamında Avustralya'nın başkenti Sidney, şimdiye kadarki en büyük havai fişek gösterisine sahne oldu. Havai fişek gösterileriyle Sidney Liman Köprüsü renklendi. Dakikalarca süren havai fişek gösterisi gökyüzünü aydınlattı. Avustralya'nın ardından sırasıyla Japonya, Tayvan, Çin ve Rusya yeni yıla girecek ülkeler arasında yer alıyor.

KUZEY KORE'DE COŞKULU KUTLAMA

Kuzey Koreliler Türkiye saatiyle 18.00'de ışık gösterileri ve konserle yeni yılı karşıladı. Kim İl-sung Meydanı'nda düzenlenen gösterilerde şarkılar söylendi, yüzlerce spot ışığıyla göz alıcı ışık gösterileri yapıldı. Kuzey Kore'de binlerce kişi, yeni yılın ilk anlarında dakikalarca süren havai fişek gösterini coşku ile izledi.

HONG KONG ve TAYVAN'DA YENİ YIL COŞKUSU

Türkiye saatiyle 19.00'da Hong Kong ve Tayvan 2019 ile tanıştı. Hong Kong'daki kutlamaların adresi ise, Viktoria limanı oldu.

ÇİN'DE YENİ YILA MERHABA DİYEN GÜLKELERDEN

Çin'in başkenti Pekin, bu yılki kutlamaların adresi oldu. Çinliler, binlerse havai fişek ve ışıklandırma sistemlerinin kullanıldığı gösterilerle yeni yılı coşkuyla karşıladı.

İşte Yeni yıla ilk giren ülkelerde kutlama görüntüleri;