Dürüst olmak gerekirse benim havuzlardan beklentilerim suyunun temiz olması, kalabalık olmaması, suyunun serin olması, mümkünse bir trampleni ya da kaydırağı olması, çok pahalı olmaması gibi bir liste halinde gidiyor. Tabii bütün havuzlar benim gibi işi gücü su yüzeyinde bir yerden (kendi şezlongunun önü) başka bir yere (havuzda 3 metre ilerisi) gitmek olanlar için yapılmıyor.

Polonya’daki bir havuz, 45 metre derinliğe sahip. Muhtemelen hiçbirimizin tüpsüz dalamayacağı 45 metrelik bir derinliğe sahip bu havuzun özel bir amacı var.

Varşova’nın 40 kilometre güney batısındaki bu havuzun adı DeppSpot. Sonbaharda açılacak olan havuz, normal yüzme havuzlarından 27 kat daha büyük bir hacme sahip.

Şu andaki rekorun sahibi olan İtalya’daki havuzun derinliği ise 40 metre. Sekiz bin metre küp suyla doldurulan bu havuz bir su altı tüneline sahip olacak. Havuzun etrafında restoranlar ve otel odaları bulunacak.

DeepSpot, kendine güvenen herkes için hizmet verecek. Havuzun derinliği her yerde 45 metre değil, kendinizi güvende hissettiğiniz noktaya kadar gitmeniz mümkün.

DeepSpor’un bu unvanı uzun süre taşımayacak olması ise biraz üzücü. Colchester, Essex’de inşa edilen Blue Abyss’in 50 metre derinliğe sahip olacağı biliniyor.

Havuza gidecek olanlara bir hatırlatma: Havuzlarda şort mayo kabul edilmiyor ve slip mayo giyilmesi gerekiyor.