Havaalanlarında zaman geçirmek insanların ilk tercihi değil. Hatta bu tesisleri ne kadar kısa sürede terk edersek kendimizi o kadar şanslı sayıyoruz. Bazı havalimanları gerçekten çok vasat görünürken bazıları ise içinde zaman geçirmeyi eğlenceli kılıyor.

Dünyanın en keyifli, en zaman geçirmekten keyif alacağınız 10 havalimanını sıraladık.

10- Singapur Changi Havalimanı

2018 yılına kadar 6 yıl boyunca dünyanın en iyi havalimanı seçilen bu havalimanı, doğayla iç içe olarak yolculuk etmenizi sağlıyor. Her terminalinde botanik bahçesi bulunan havalimanının çatısında bir havuz bulunuyor. Ücretsiz sinema ve SPA hizmeti de var.

9- Hong Kong Uluslararası Havalimanı

Dünya nüfusunun yarısından fazlasının 5 saat içinde ulaşabildiği bu havalimanı aynı zamanda en çok trafik olan havalimanlarından biri.

Havalimanında, dünyanın çeşitli mutfaklarından 80 restoran bulunuyor. Bir AVM’yi andıran havalimanında pek çok mağaza da bulunuyor. Ayrıca terminalde bir de sinema var.

8- Incheon Uluslararası Havalimanı

Güney Kore’de bulunan bu devasa havalimanı, misafir ağırlamak konusunda farklı bir yaklaşıma sahip. Normalde sabit kollara sahip rahatsız sandalyelerle dolu, insanların bir an önce gitmesini isteyen terminallerin aksine burada yatıp uyuyabileceğiniz koltuklar, ücretsiz duş gibi hizmetler var. Hatta duşta diş fırçası, diş macunu, sabun, saç kurutma makinesi ve havlu bile veriyorlar. Tek yapmanız gereken terliklerinizi götürmek. Ayrıca terminalde el işleri yapabileceğiniz bir alan da var. Boş vaktinizi böyle değerlendirmek istemiyorsanız buz patenine gidebilir, bahçeleri ya da müzeleri görebilirsiniz.

7- Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı

Bu havalimanının olayı, insanları eğlendirmek. Havalimanının dört bir yanında TV izleyebiliyorsunuz. Bu ilginizi çekmezse kiosklardan internete bağlanabilirsiniz. Ayrıca tesiste bir alışveriş merkezi bulunuyor. Havalimanının kapsül otelinde uyumanız da mümkün. Bu tesiste duş, ücretsiz Wi-Fi, eşya dolabı gibi hizmetler de var.

6- Londra Heathrow Havalimanı

Heathrow, hem havalimanından alışveriş hem de havaalanında yemek konusunda 1 numara olarak kabul ediliyor. Ek olarak da tesisin içindeki otel olan Sofitel en iyi havalimanı otelleri listesinde 5. sırada bulunuyor. Tesiste seçenek sayısı az ancak oldukça nitelikli restoranlar bulunuyor.

Heathrow’un her terminalinde farklı mağazalar bulunuyor. Kitaptan kıyafete pek çok şeyi havalimanından almak mümkün. Ayrıca havalimanında sergileri gezmek de mümkün.

5- Münih Havalimanı

Dünyanın en iyi 4. havalimanı kabul edilen Münih Havalimanı, çok nadir verilen 5 yıldız Skytax puanına sahip. Münih Havalimanı, hemen orada hazırlanan birası, eğlenceli aktiviteleri ile dikkat çekiyor. Terminalin içinde golf oynayabileceğiniz, havacılık tarihini interaktif olarak öğrenebileceğiniz alanlar ve bir de devasa kaydırak var. Hiçbiri ilginizi çekmezse, havaalanının kişisel uyku kabinlerinde biraz kestirebilirsiniz.

4- McCarran Uluslararası Havalimanı

Los Angeles’in ana havalimanı olan McCarran Uluslarası Havalimanı ya da kısaca LAS, Las Vegas’tan beklenen her şeyi önünüze seriyor.

Havalimanında bir havacılık müzesi bulunuyor. Ayrıca tesis içinde çok sayıda restoran yer alıyor. Bu restoranlarda hem yerel hem de dünyadan yemekler bulunuyor. Ayrıca havalimanının içinde kollu makineler bulunuyor. Yorulan yolcular için ücretsiz lounge alanları var. Tesisin içinde spor salonu, duş ve spa da bulunuyor.

3- Dubai Uluslararası Havalimanı

Dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip havalimanı olan Dubai Uluslararası Havalimanı, hızlı check-in işlemleri ve teknolojik donanımıyla dikkat çekiyor.

Havalimanında sınırsız film ve TV izleme şansı bulunuyor. Bu hizmet ücretsiz olarak veriliyor. Ayrıca tesiste bir zen bahçesi de bulunuyor. Zen bahçesinde masaj hizmeti de alınabiliyor. Havalimanında Heineken Lounge’u, yerel restoranlar ve meşhur zincirlerin şubeleri bulunuyor.

2- Bangkok Uluslararası Suvarnabhumi Havalimanı

Bu havalimanının ismi Suvehnapum olarak okunuyor. Dünyanın en büyük havalimanlarından olan bu havalimanında alışveriş için pek çok seçenek bulunuyor. Adeta bir alışveriş merkezi tadındaki tesiste farklı mutfaklardan yemekler yemek de mümkün.

Havalimanında bir de otel bulunuyor ancak otele para vermek istemeyenlerin uyuyabileceği çok sayıda koltuk ve sandalye de bulunuyor. Havalimanından çıkıp şehre inmek de gayet kolay.

1- Samui Uluslararası Havalimanı

Bu havalimanı, dünyanın en göz alıcı havalimanı olabilir. Bangkok Havayolları’na ait bu havalimanı, ülkenin turistik adalarına oldukça yakın olmasıyla dikkat çekiyor.

Binaların inşasında bambu kullanılan ve her yanı tropik çiçeklerle bezeli tesiste klima yok, onun yerine doğal hava akışını yönlendiren bir yapı var.

Tesiste birkaç butik dükkan bulunuyor. Ayrıca yerel kültüre göre hazırlanmış Samui Park Avenue’de pek çok restoran bulunuyor. Tesiste bulunan Samui Robot Group, geri dönüştürülmüş otomobil parçalarından yapılma figürler satıyor.