İsrail Askerleri Filistinlinin Evine Beton Döktü

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kenti yakınlarında, Filistinli aileye ait bir evi beton dökerek kullanılmaz hale getirdi.

İsrail Askerleri Filistinlinin Evine Beton Döktü

İsrail askerleri, geçen Ekim ayında bir saldırıya karıştığı iddiasıyla gözaltına aldığı Filistinli Yusuf Kemil'in ailesini, sabah saatlerinde Kabatiye beldesindeki evlerinden zorla çıkardı. Daha sonra da evin bir kısmına beton döktü. Beton dökülen evin bir odası ve koridoru kullanılmaz hale geldi.

Olaya tepki gösteren belde sakinleri ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla Filistinlilere müdahale etti.

Filistinli Kemil, geçen Ekim ayının başlarında Kefer Kasım beldesinde bir Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

İsrail askerleri, çeşitli suçlar isnat ederek gözaltına aldığı Filistinlilerin yakınlarına ait evleri, zaman zaman düzenlediği baskınlarla yıkıyor ya da kullanılmaz hale getiriyor. Toplu cezalandırma olarak değerlendirilen bu olaylar, uluslararası ve bölgesel düzeyde kınanıyor.

Kaynak: AA

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137