İsrail'in Gazze'ye Hava Saldırılarında 1 Filistinli Şehit Oldu

İsrail ordusunun Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 1 Filistinli şehit oldu, 3 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye Hava Saldırılarında 1 Filistinli Şehit Oldu

Gazze Sağlık Bakanı Eşref el-Kudra, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine düzenlediği hava saldırısında, 25 yaşındaki Naci ez-Zeanin isimli Filistinli gencin şehit düştüğünü ifade etti.

Ayrıca İsrail'e ait savaş uçaklarının sabah erken saatlerden bu yana Gazze'nin farklı bölgelerini hedef alan bir dizi hava saldırısında 3 Filistinli de yaralandı.  

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee ise son saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "askeri uçağın, İsrail'e roket atmaya hazırlanan Gazze'nin kuzeyindeki bir hücreyi hedef aldığını" kaydetti.

İsrail ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, "Gazze'den İsrail'in güneyindeki Biru's Sebi (Beer Şeva) kentine roket atılmasına karşılık savaş uçaklarının Gazze'deki terör hedeflerine saldırmaya başladığı" ifade edilmişti.

Sınır kapıları kapatıldı, avlanma mesafesi düşürüldü

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Biru's Sebi kentine roket atılmasına karşılık Kerm Ebu Salim ile Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarının kapatılması talimatını verdi.

Liberman, Gazze'de balıkçıların avlanma mesafesinin 6 milden 3 mile düşürülmesini de emretti. 

Haberde ayrıca İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'un ABD ziyaretini kısaltarak, İsrail'e dönmeye karar verdiği belirtildi.

İsrail ordusuna bağlı İç Cephe Komutanlığı ise Gazze Şeridi yakınlarındaki Yahudi yerleşim yerlerinde ikamet edenlere, "açık veya kapalı alanlarda toplanmaktan sakınmaları" uyarısını yaptı.

İsrail Savunma Bakanı Liberman dün yaptığı açıklamada, çarşamba günü İsrail güvenlik ve siyasi işler kabinesine Gazze'ye geniş kapsamlı bir saldırı planı sunacağını duyurmuştu.

Liberman, "Birleşmiş Milletler, Mısır ve Katar aracılığıyla yapılan ara buluculuk çabalarının, Gazze'de ateşkesi sağlamak için çözüme götürecek bir formüle ulaşmadığını, Hamas'a şiddetli bir darbe yöneltmekten başka çare kalmadığını" savunmuştu. 

Kaynak: AA 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137