Keşfedilen En Uzak Uzay Nesnesi Ultima Thule'un Yeni Görüntüsü Yayınlandı

Ultima Thule'un kendine özgü şekli bilim insanları için bir bilmece olmaya devam ediyor. Şimdiye kadar keşfedilmiş en uzak nesne olan Ultima Thule, ortaya çıkarması gereken daha fazla gizemi barındırıyor.

Keşfedilen En Uzak Uzay Nesnesi Ultima Thule'un Yeni Görüntüsü Yayınlandı

Uzay nesnesinin göründüğü gibi olup olmadığı konusunda NASA'nın yoğun çalışması devam ederken, göründüğünden daha tuhaf şekilli bir nesne olduğu ortaya çıktı. New Horizons uzay aracı tarafından çekilen aşağıdaki görüntü 1 Ocak 2019 tarihinde Dünya'ya gönderildi.

Görüntülerden Ultima Thule'un şeklinin tam olarak neye benzediği görülemese de bilim insanları arkasındakı yıldızları engelleme açısına bakarak nesnenin tıpkı kardan adam gibi 2 adet parçadan oluştuğunu ortaya çıkardılar.

Bilim insanları yukarıdaki görüntüden yola çıkarak bu gizemli nesnenin yeni şeklinin bir modelini oluşturdular. Aşağıdaki şekilde Ultima Thule'un eski ve yeni şekil modelini görebilirsiniz.

Bilim insanları: 'uzayda bu şekle benzer bir nesne yok'

Bilim insanları yine de bu gizemli nesnenin şeklini tam olarak ortaya çıkarmış değil, çünkü karanlık görünen alt kısımlar Ultima Thule'un gerçek şeklini görmemizi engelliyor. Daha önce uzayda bu şekle sahip bir nesne ile hiç karşılaşmadıklarını belirten araştırmacılar, Ultima Thule'un gizemini çözmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137