Londra'da 24 Katlı Bina Alev Alev Yandı: En Az 6 Ölü

Londra'da 24 katlı binada saatlerdir süren yangında en az 6 kişinin öldüğü açıklandı. Görgü tanığı yaşanan dehşeti anlattı: Bir kadın 5 yaşlarındaki çocuğunu kurtarmak için 5. ya da 6. kattan aşağı attı.

Londra'da 24 Katlı Bina Alev Alev Yandı: En Az 6 Ölü

Londra dün gece 01.00 sularında başlayan ve halen kontrol altına alınmaya çalışılan 24 katlı Greenfell Tower'da çıkan yangının şokunu yaşıyor. Londra polisinin yaptığı açıklamada, yangında en az 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. LBC'ye konuşan Zara isimli bir bina sakini ise, "Bir kadın 5 yaşlarında bir çocuğunu alevlerden kurtarmak için 5. ya da 6. kattan aşağı attı. Çocuğun iyi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum sadece kırıkları vardır." şeklinde konuştu.

24 KATLI BİNA ALEVLER İÇİNDE KALDI

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Korkunç görüntülerin yaşandığı binada ölenlerin olduğu ortaya çıktı ancak kaç kişinin öldüğü henüz bilinmiyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 120 dairenin bulunduğu 24 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan yangın kontrol altına alındı ancak hala tam olarak söndürülemedi. Londra Ambulans Servisi, 50'den fazla yaralının hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu. İlerleyen saatlerde ise can kaybı yaşandığı bilgisi geldi ancak kaç kişinin yaşamını yitirdiği henüz bilinmiyor. Yangın üst katlarda hala devam ediyor.

Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 24 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Londra itfaiyesine ait ekiplerin, İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada çıkan yangının ardından binaya erişim sağladığı bildirildi.

Londra İtfaiyesi Şefi Dany Cotton, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin 21. kata kadar ulaştığını ve ekiplerin içeride kalanları aramayı sürdürdüklerini söyledi.

Yangının ciddiyetine dikkati çeken Cotton, aynı zamanda binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle de ölü ve yaralı sayısını belirlemenin zaman alacağını vurguladı. Yangının çıkış sebebinin tespitinin de ileriki günlerde kesinleşmesinin beklendiği duyuruldu.

BİNADAN ATLAYANLAR VAR

Görgü tanıkları yangında, bazı insanlar yanan binadan aşağı atladıklarını iddia etti. Bir diğer iddiaya göre ise binada mahsur kalanlar çarşafları bağlayıp aşağıya inmeye çalıştı.

ÜST KATLARDA MAHSUR KALANLAR VAR

Londra Emniyet Teşkilatı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını söylerken BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

HABER ALINAMAYAN VATANDAŞLAR İÇİN İRTİBAT BÜROSU KURULDU

Bu arada yangından etkilenen binanın yakınındaki St Clement's Kilisesi'nde de çıkarılan vatandaşlar geçici yardım merkezi ve olayın ardından haber alınamayan vatandaşlar için irtibat bürosu kuruldu. Burada, yangın sebebiyle evsiz kalan vatandaşlara yiyecek ve battaniye yardımı yapıldı. Ayrıca binada yerleşik yakınlarını, ailelerini ve komşularını arayanlar da burada binanın sakinleriyle ilgili bilgi edinmeye çalışıyor.

BUZDOLABININ SEBEP OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100'den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü. Londra itfaiyesi ise yangının nedeninin henüz belli olmadığını açıkladı.

''BİNADA KAÇ KİŞİ VAR BİLMİYORUZ''

Sky News'a konuşan Kensington ve Chelsea Kent Konseyi Başkanı Nick Paget-Brown, "Yangın başladığında içeride kaç kişi olduğunu bilemiyoruz; ancak, yüzlercesi de olabilirdi" dedi ve bina içinde kalan olup olmadığına ilişkin net bilginin olmadığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI ACİL DURUM ÇAĞRISI YAPTI

Gece yarısı başlayan yangınla ilgili soğutma çalışmaları yapılırken Londra Belediye Başkanı acil durum çağrısında bulundu.

"GÖRDÜĞÜM EN KORKUNÇ OLAY"

Londra İtfaiye Genel Sekreteri, '29 yıllık meslek hayatımda gördüğüm en korkunç olay' olarak tanımladığı yangında hayatını kaybedenlerin olduğunu açıklarken, 120 dairenin bulunduğu binada yaralanan 50 kişinin 5 farklı hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

"BÜTÜN PENCERESİ ALEVLER İÇİNDEYDİ"

Görgü tanıklarının İngiliz medyasına verdiği demeçler de Londra'da yaşanan dehşeti bir kez daha gözler önüne serdi.

Freston Road'da oluşturulan tahliye merkezinde yaşadıklarını The Independent'a anlatan bir kadın, "Hemen arkamda, 7. kattaki tanıdığına bağıran bir kadın vardı. Onunla telefonda konuşmaya çalışıyordu. Kesinlikle çok duygusaldı çünkü alevler tüm daireyi sarmış durumdaydı. Polis pencerelerdeki herkese dikkat çekecek bir şeyler sallamalarını, itfaiyecilerin onları kurtaracağını söyledi. Ama hepimiz 'bunu nasıl yapacaklar' diye düşündük. Sonra bir kadın gördüm. Panik halindeydi ve arkadaşının atladığını söyledi. Bütün penceresi alevlerin içindeydi." ifadelerini kullandı.

"YANGININ HIZI HERKES İÇİN ŞOK EDİCİYDİ"

BBC'ye konuşan Samira isimli bir diğer görgü tanığı ise, "Yangının hızı herkes için şok ediciydi. Çok hızlı bir şekilde her yere yayıldı. Birçok insanın camdan atladığını gördüm" dedi.

BİR KADIN ÇOCUĞUNU CAMDAN AŞAĞIYA ATTI

LBC'ye konuşan Zara isimli bir bina sakini ise, "Bir kadın 5 yaşlarında bir çocuğunu alevlerden kurtarmak için 5. ya da 6. kattan aşağı attı. Çocuğun iyi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum sadece kırıkları vardır." şeklinde konuştu.

The Huffington Post'a konuşan bir görgü tanığı ise bir kadının alevlerin içerisinde kaybolmadan önce bebeğini 9. kattan aşağı attığını, bebeğin aşağıdaki bir adam tarafından tutulduğunu belirtti. (kaynak: haberler.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137