Kayak, daha ziyade kış turizmiyle adını duyuran bir spor olarak biliniyor ancak son yıllarda çöle sahip birçok ülkede, "çöl kayakları" yapılmaya başlandı. Geniş alanlara yayılı çöller, vahalar, vadiler, doğa tutkunlarının uğrak adresi.

REYYAN VADİSİ'NDE KAYAK ÇILGINLIĞI

Mısır’da kum kayağı; Nil Nehri boyunca uzanan Aswan, Şarm el Şeyh’te Siani, İskenderiye’nin altın kumsallarını oluşturan Siwa-Marsa Matrouh ve Fayoum Rayyan Vadisi’nde yapılabiliyor.

Mısır'da yeni moda: Çöl kumunda kayak

Özellikle Reyyan Vadisi'ndeki kum tepeleri, bu sporla adını duyurarak, ülkedeki binlerce safari tutkununu cezbediyor. Yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çeken bu sporun, dünya çapında seveni çok.

Mısır'da yeni moda: Çöl kumunda kayak

ADRENALİN DOLU BİR DENEYİM

Kum tepeleri üzerinden aşağı doğru kayılarak yapılan sporda, kumda kaymayı kolaylaştırması için "formika" veya "lamineks" maddesinden üretilen, mumla kaplı tahta levhalar kullanılıyor.

Altın kumda hızı saatte 60 kilometreye ulaşıp adrenaline tavan yaptıran son derece keyifli kum kayağı deneyimini; kayak, başlık, gözlük, kum çorabı ve uygun tişört gibi kolayca sahip olunabilecek araçlarla yaşayabilirsiniz.