Mitsubishi Başkanı Putz: Türkiye'nin Sanayi 4.0'a Erişmesinde Bir Engel Yok

Mitsubishi başkanı Hartmut Putz: Türkiye'de Sanayi 4.0'ın gerçekleşmesine engel bir şey yok.

Mitsubishi Başkanı Putz: Türkiye'nin Sanayi 4.0'a Erişmesinde Bir Engel Yok

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri başkanı Pütz, AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin mühendislik alanında yeterince başarılı ve becerili kişilere sahip olduğunu söyledi. Gerek gençler gerekse deneyimli isimlerin, Türkiye’nin Sanayi 4.0’a geçiş konusunda becerileriyle büyük katkı sağlayabileceğini, “Dünyayı geziyorum ve bulunduğu durumda Türkiye, mühendislik becerileri hususunda çok önemli bir noktada” sözleriyle ifade ediyor.

Pütz’ün endüstri liderleri için önerisi ise e-F@ctory ortaklığına yoğunlaşmaları. Zira Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a geçişi bu yöntemle sağlanmıştı. Türkiye’de e-F@ctory ortaklığına dahil olan çok az firma olduğunu belirten Pütz, firmalar eğer bu yöntemi benimserlerse çalışmalarını ve yatırımlarını daha geniş sahalara taşıyabileceklerini belirtti.

Pütz, Türkiye’den aşina olduğu birkaç firma olduğunu ve bu firmaların iyi bilgi birikime sahip elemanlara sahip olduğunu söylüyor. Bu firmaların Türkiye dışında daha geniş pazarlara yayılmasını öneriyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137