NASA, ISS'deki Astrobee Robotu Bumble'ın İlk Fotoğrafını Paylaştı

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Astrobee robotu Bumble'ın bir fotoğrafını paylaştı.

NASA, ISS'deki Astrobee Robotu Bumble'ın İlk Fotoğrafını Paylaştı

Geçtiğimiz ay, International Space Station’a (Uluslararası Uzay İstasyonu) bir uzay aracının kargoları arasında Astrobee adında ufak küp şeklinde bir robot da bulunuyordu. Cihazlar, uzay laboratuvarının yerçekimsiz ortamında çalışabilecek şekilde tasarlanmıştı ve ISS’de bulunan astronotlara yardımcı olacaktı. NASA, geçtiğimiz günlerde Astrobee robotu Bumble’ın ISS’den fotoğraflarını paylaştı. Ayrıca Bumble ve yoldaşı Honey’nin nasıl çalıştığına dair bilgiler paylaştı.

NASA web sitesinde yaptığı açıklamada robotik asistanın, uzay istasyonunun verimliliğini artırmak için çalıştığını söyledi. Robotun görevleri arasında envanter yapma, kargoları taşıma ve dokümanlar için kameraları kullanma gibi günlük rutin görevler yer alıyor.

Astrobee, serbest uçuş sistemi olarak tanımlanıyor ve ISS’nin yerçekimsiz ortamında işlem yapabilecek şekilde tasarlandı. Küp şeklindeki robot triosu bir sistemi ihtiva ediyor, kendisinde bulunan yerleştirme istasyonu sayesinde robotlar otonomlar olarak şarja dönüş yapabiliyorlar. Astrobee, uçuş işlemini ise barındırdığı elektrikli fanlar ile hallediyor.

Robot asistanla ilgili yapılan son güncellemede NASA, astronot Anne McClain’in Bumble adındaki Astrobee robotu üzerindeki ilk testlerini gerçekleştirdiği anın fotoğrafını paylaştı. McClain, robotların itme, kameralar, avionik, yerleştirme ve veri transferi gibi özellikleri için NASA’nın Ames Research Center’daki ekibiyle işbirliği yapıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137