Nasa, Mars 2020 Görevi için Testlere Başladı

Mars 2020 aracı için çalışan ekip, birçok gerekli testi yaptı ve testlerde başarılı olunduğu kaydedildi.

Nasa, Mars 2020 Görevi için Testlere Başladı

NASA, Mars 2020 aracı için çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında Mars’a indirilen araç ile hayat belirtisi aranacak ve yüzeyden örnekler toplanacak. Şimdilerde NASA, aracı bir dizi teste sokup değerlendirmekle meşgul. Sistem Test 1 (ST1) denilen bu testler ile aracın iniş, kurulum ve yön bulma gibi özellikleri test edilmeye başlandı. Testler Kaliforniya, Pasadena’da bulunan Jet Propulsion laboratuvarlarında yapılıyor.

Mars 2020 görevi sistem mühendislerinden Heather Bottom testler hakkında “ST1 büyük bir girişim, bu sayede uçuş yazılımımızı, gönderilecek uzay aracı bileşenlerinin uyum içinde çalışmasını test ediyoruz. Mars’a gidildiğinde aracın istenildiği gibi çalışmasının yanında, bileşenlerinin de uyum içinde çalışması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tıpkı 2020 görevinde de yapılacağı gibi, X-bandı radyo iletimi ile iletişim sağlanacağı için laboratuvarda bu da test ediliyor. Sistemi besleyen veri kabloları, araç için gerekli güç, kurulum sistemleri gibi gerekli işlemler de test ediliyor.

Yapılan testler ile birlikte aracın şimdilik 2 iniş, 4 kurulum, birçok 'manevra ile yörünge doğrulama sistemi' ve 'yön bulma sistemi' testlerini başarıyla geçtiğini söyleyebiliriz. Şimdi, Mars yüzeyindeki düşük sıcaklıklarda aracın nasıl davranacağı test edilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137