NASA'nın 4 Yıldır Süren Uzay Evleri Yarışmasında 3 Finalist Belli Oldu

NASA'nın 2015 yılında başlattığı ve 4 yıldır devam eden uzayda yapılacak en iyi sığınak yarışmasında sona gelindi.

NASA'nın 4 Yıldır Süren Uzay Evleri Yarışmasında 3 Finalist Belli Oldu

NASA, 2015 yılında Mars, Ay gibi uzay ortamında insanların yaşamlarını sürdürebileceği evlerin nasıl olacağıyla ilgili bir yarışma başlatmıştı. Katılımcılardan 3D yazıcı teknolojisini kullanarak tasarımlar yapılması ve bu tasarımların belirli ölçeklendirmelerden sonra baskı istenilmişti.

Dört yıllık süreçte yarışmanın sonunda sadece 11 takım kaldı. NASA, bu takımlardan tasarımların tam ölçekli modellerini ve bazı kısa videolarını istedi. Gelen veriler mimari, teknik, inşa edilebilirlik gibi durumlara göre değerlendirildi ve favori 3 takım belirlenmiş oldu. Favori olan 3 takım, 100.000'er dolarlık ödülleri aldılar.

Birinci takım, New York merkezli SEArch + / Apis Cor oldu. Bu takım, ışığın girebildiği delikler içeren günümüzün modern mimarisine benzer şekilde bir ev modelledi. 

İkinci takım, Zoperhouse oldu ve tasarımları modüler, gezici bir platformdu.

Üçüncü takım ise Mars Kuluçka takımıydı. Bu takımın tasarımı, uzayda bitki yetiştirilmesini sağlayan küçük bir kapsüldü.

Son final etabında ise bu üç takım birbirleri arasında yarışacaklar. Tasarımlar, bu etapta ölçeklenip yazıcılardan baskıları alınacak. Mayıs ayında düzenlenecek olan büyük finalin kazananı 800.000 dolar alacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137