Nike’tan Türkiye Hamlesi: Orta Doğu ve Avrupa’daki Tek Fabrika Ağrı’ya Kurulacak

ABD'li dev giyim markası Nike, Orta Doğu ve Avrupa'daki tek fabrikasını Ağrı'ya kuracağını açıkladı. Böylece 5.000 kişiye iş imkanı sunulabilecek.

Nike’tan Türkiye Hamlesi: Orta Doğu ve Avrupa’daki Tek Fabrika Ağrı’ya Kurulacak

Dünyanın en büyük spor giyim markalarından biri olan Nike, Orta Doğu ve Avrupa'daki tek üretim merkezini Ağrı'ya kuracağını duyurdu. Kurulacak bu fabrikada 5.000 kişiye iş imkânı sağlanacağı da açıklanan detaylar arasında.

Dev marka, kuracağı bu fabrikayla birlikte ilk olarak Avrupa'ya ve Orta Doğu'ya, ardından Afrika'ya ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor. Fabrikanın kurulumunda Nike'ın Türkiye'deki üreticisi Yeşim Tekstil de ortak olacak ve 2019 bitmeden 50.000 metrekarelik fabrika çalışır hâle getirilecek.

Yeşim Tekstil ve Nike'ın birlikte çalışacağı bu fabrikada sıradan Nike ürünlerinin yanı sıra nanoteknolojiye sahip ürünler de üretilecek. Bu gelişme hem ülkemiz adına hem de Nike açısından oldukça yararlı olabilir. 2 yılda 5.000 kişiye yakın çalışana ulaşmayı hedefleyen bu büyük projeyle ilgili yeni gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137