Norveç, Elektrikli Taksiler İçin Kablosuz Şarj Üzerinde Çalışıyor

Norveç'teki bir şirket, taksileri kablosuz olarak şarj edebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.

Norveç, Elektrikli Taksiler İçin Kablosuz Şarj Üzerinde Çalışıyor

Şu an elektrikli araçlar, hala şarj olmak için bir kabloya ve kablonun araca bağlı olmasına ihtiyaç duyuyor. Bu çözüm, yavaş olabileceği ve bu fişlerin sınırlı yapısından dolayı, diğer otomobillerin daha geleneksel yöntemler kullanarak yakıt doldurulması için beklediğinizden daha uzun süre beklemeniz gerekebileceği anlamına geliyor.

Ancak Norveç'teki Fortum adındaki bir Fin şirketi, ülkenin elektrikli taksilerini şarj etmelerine yardımcı olacak bir kablosuz şarj sistemi üzerinde çalışıyor. Ülke, 2023 yılına kadar tüm taksilerinin sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor. Fortum, bunun daha fazla elektrikli taksinin benimsenmesini teşvik edebileceğine inanıyor.

Şirket, mevcut kablolu şarjın çok zaman aldığına ve onların kablosuz şarj sisteminin taksiler yolcu beklediği sırada hızlı bir şekilde çözüm olabileceğini düşünüyorlar. Fortum'un sisteminin 75kW’a kadar taksileri şarj edebilmesi bekleniyor.

Bu sistemin ne zaman uygulanacağına dair henüz bir açıklama yok ancak başarılı olursa, potansiyel olarak evlerde, alışveriş merkezlerinde, park yerlerinde ve benzeri yerlerde kullanılabilecek her türlü olanak olacak gibi gözüküyor. Üretilecek şarj plakaları, taksilerde kullanılacak ve daha sonra taksilere takılan bir alıcıya bağlanacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137