Referandum Sonrası Merkel'den Türkiye'ye Çağrı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de dün gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumunun ardından 'saygılı diyalog' çağrısı yaptı.

Referandum Sonrası Merkel'den Türkiye'ye Çağrı

Referandum seçimleri belli olduktan sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel sabah saatlerinde bir açıklama yaptı. Merkel, Türkiye'ye 'saygılı diyalog' çağrısında bulundu.

"TÜRK HALKININ KARARINA SAYGI DUYUYORUZ"

Almanya Başbakanı Merkel, anayasa değişikliği referandumunun ardından 'saygılı diyalog' çağrısı yaptı. Merkel, "Alman hükümeti Türkiye'deki referandumun resmi olmayan sonuçlarını dikkate alıyor. Alman hükümeti, Türk halkının anayasa hakkındaki kararına saygı duyuyor. Referandumda alınan yakın sonuç Türk toplumunun ne kadar bölünmüş olduğunu gösteriyor. Bu durum Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için büyük sorumluluk anlamına geliyor." dedi.

"SAYGILI DİYALOG" ÇAĞRISI

Merkel, "Alman hükümeti, Türk hükümetinin tüm siyasi ve sosyal gruplarla saygılı bir diyalog arayışında olmasını bekliyor. Türkiye ile en yakın zamanda ikili görüşmeler yapılmalıdır. Türkiye ve AB kurumları arasında Venedik Komisyonu'nun anayasal reformlar ve prosedüre ilişkin endişelerine yönelik görüşmeler yapılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137