Rusya'daki Metro Saldırganının Kimliği Belli Oldu

Rusya'da dün metroda gerçekleşen saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin, 1995 Kırgızistan doğumlu Rusya vatandaşı Ekbercan Celilov olduğunu açıklandı.

Rusya'daki Metro Saldırganının Kimliği Belli Oldu

Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki metro istasyonunda düzenlenen, 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 47 kişinin yaralandığı saldırının failinin kimliği açıklandı. Kırgız makamları, saldırganın, 22 yaşında, Kırgızistan doğumlu Rusya vatandaşı bir erkek olduğunu açıkladı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, saldırganın yanında bir kadının olduğu belirlendi.

ŞÜPHELİNİN YANINDA BİR KADIN VARDI

Rusya'nın en büyük ikinci kenti St. Petersburg'da 11 can kaybına yol açan terör saldırılarının ardından, gizli servis saldırganların izini sürüyor.

Rus medyasına bugün yansıyan bilgilere göre, dün akşamüstü güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan şüphelinin yanında bir de kadın vardı. Rus haber ajanslarından RIA Novosti, patlama alanında Orta Asyalı bir kişinin cesedinin bulunduğunu bildiriyor. Interfax, cihatçı örgütlerle bağlantısı bulunan bir saldırganın kendini havaya uçurduğunu aktardı.

TASS'a göre ise, Orta Asyalı bir erkek ve bir kadının saldırıyı düzenlediği doğrulandı. Haber ajansına konuşan bir güvenlik kaynağı, "Polisin gözüne CCTV kamera kayıtlarını izlerken takıldılar. Kimlikleri belirlendi." dedi.

SALDIRGANIN, KIRGIZİSTANLI OLDUĞU AÇIKLANDI

İngiliz medyası ise, ikinci bir intihar saldırganının daha tespit edildiğini ve saldırının arkasındaki ismin 22 yaşında ve Kazakistan doğumlu olduğunu yazdı. Ancak Kazakistan resmi açıklama yaparak bu bilginin yanlış olduğunu duyurdu.

Dakikalar sonra ise Kırgızistan'dan açıklama geldi, saldırganın Kırgızistan doğumlu olduğu belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137