Tesla’da İşe Girecek Herkesin Musk’ın Onayından Geçmesi Gerektiği Ortaya Çıktı

Ortaya çıkan bir şirket içi maile göre Tesla’da çalışacak olan herkesin Elon Musk’ın kişisel onayından geçmesi gerekiyor.

Tesla’da İşe Girecek Herkesin Musk’ın Onayından Geçmesi Gerektiği Ortaya Çıktı

Şirketlerin işe alma süreçleri oldukça farklı olabiliyor. Bazı şirketlerde her departman özerk olarak hareket ederken bazı şirketlerde merkezi sistemler kullanılıyor. Tesla’da ise merkeziyetçilik biraz abartılmış durumda.

Yakın zamanda ortaya çıkan şirket içi yazışmalara göre işe alınacak kişiler, doğrudan Elon Musk’ın onayından geçmek zorunda. Yani Musk’ın istemediği hiç kimse şirkete kabul edilmiyor.

Maile göre firma ayrıca işe alım standartlarını da yükseltiyor. Yeni ve yükseltilmiş standartlara uygun olan adaylar, günlük raporla Musk’a iletiliyor.

Tesla, geçtiğimiz yıl çok sayıda işçiyi işten çıkarmıştı. Toplam iş gücünü yaklaşık %25 azaltan elektrikli otomobil üreticisi, işe alım departmanındaki çalışan sayısını da yarıya indirmişti.

Musk daha sonra gönderdiği bir mailde, firmanın bir daha böyle bir karar almak zorunda kalmasını istemediğini belirtmişti. İşten çıkarmaların ardından araç fiyatlarını indiren Tesla, kazanç elde etmeyi başarmıştı. Araçlarda yapılan indirim ortalamada %6 civarında olmuştu. Firma, 35 bin dolarlık temel Model 3’ün dışındaki araçlarının fiyatlarını %3 arttıracak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137