Büyük firmaların çalışanlarının değişmesi ya da işten ayrılması çok da şaşırtıcı bir şey olmasa da üst düzey kadrolarda yaşanan değişiklikler her zaman dikkat çekici olabiliyor.

Tesla’da Kıdemli Küresel Güvenlik Müdürü pozisyonunda bulunan Karl Wagner, LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamada şirketteki görevinden ayrıldığını belirtti. “Elon Musk bir vizyoner ve Tesla çalışanları, yetenek, cesaret ve azim konusunda CIA’in görünmez savaşçılarının hemen ardından geliyorlar. Mesleki yaşamımın bir sonraki aşamasına geçerken, yanlarında çalışmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum” ifadesini kullanan Wagner, daha önce ABD Güvenlik Komünitesi’nde ve CIA’de görev almıştı. Tesla’ya 2018’de katılan Wagner, bir sonraki görevinin ne olacağını açıklamadı. Öte yandan Wagner’in Eastern Sky Technologies adlı bir danışmanlık firması kurduğu biliniyor.

Daha önceki güvenlik uzmanları, şirketin içinden bilgiler sızdırmış ve çeşitli yasal mercilere şikayetlerde bulunarak hissedarların şirketten hammadde çalmalarına izin verildiğini bildirmişti. O dönemde ayrıca şirketin, çalışan cihazlarını hacklediği de iddia edilmişti. Tesla bu iddiaları yalanlamıştı.

Tesla, çalışanlarının sık sık işi bırakmasıyla biliniyor. Özellikle üst düzey yöneticiler ve kıdemli isimler sık sık şirketten ayrılıyor. Bu yıl firmadan CFO’su, başkan yardımcısı ve genel danışmanlar ayrılmıştı.