TİKA'dan Kolombiya'daki selzedelere yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın Choco bölgesindeki selden zarar gören halka yardımda bulundu.

TİKA'dan Kolombiya'daki selzedelere yardım

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Choco bölgesindeki Istmina'nın merkezinde selden en çok zarar gören çiftçi ve esnafa hasarların tamiri için ekipman desteğinde bulunularak Andres Bello İlkokulunda okuyan 140 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Nehir taşkınının ardından yardım çağrısında bulunan Choco Valisi Jhoany Palacios, bölgede aşırı yoksulluk sınırında yaşayanların sel nedeniyle tüm geçim kaynaklarından mahrum kaldıklarını belirtti.

Bunun üzerine TİKA, bölge halkına tekrar üretim faaliyetlerine başlayabilmeleri ve hasarların giderilmesi için kürek, motorlu testere, sondaj aparatları, alan ölçüm cihazları gibi ekipman desteğinde bulundu.

"Görevimiz uluslararası kuruluşlara yardım etmektir"

Yardımların koordinasyonunda iş birliği yapılan Kolombiya Ulusal Afet Yönetimi Merkezi yetkilisi Luis Ignacio Munoz, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye hükümeti tarafından TİKA aracılığıyla öğrencilere dağıtılan kırtasiye malzemesi ve küçük bir yerleşim yeri olan Primavera'da hibe edilen teçhizatın teslimini gerçekleştiriyoruz. Bizim görevimiz buradaki mağdurlara yapılan yardımların en hızlı sürede doğru kişilere ulaştırılmasında uluslararası kuruluşlara yardım etmektir. TİKA'nın faaliyetlerinin sadece Choco bölgesini değil Kolombiya'nın birçok bölgesini kapsadığını biliyoruz ve bu gayretlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz."

"Afetlere ve ırmak taşkınlara alışığız"

TİKA'nın yardım ulaştırdığı Primavera Topluluğunun Başkanı Nelson Eugenio Mosquera da şöyle konuştu:

"Ben öğretmenim ve aynı zamanda Primavera Topluluğu Başkanı ve Istmina Belediye Meclisi üyesiyim. Yaşadığımız yerde afetlere ve ırmak taşkınlarına alışığız. Bazen yerel ve ulusal kurumlardan yardım ulaşıyor. Fakat günbegün yerleşim yerimiz taşkınlar neticesinde aşınıp küçülmekte. Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ulusal Afet Kurumumuz ile iş birliğinde buraya ulaştırdığınız yardımlar ile geçtiğimiz senelerde meydana gelen ve daha büyük zararlara neden olan Mocoa afetinde yaşananların tekrarlanması engellenmiş oldu."

Kolombiya'nın Choco bölgesindeki San Juan Nehri geçen hafta taşarak çevredeki birçok yerleşim alanının sular altında kalmasına ve nehre katılarak yok olmasına neden olmuştu. Sel nedeniyle 7 binden fazla kişi evini ve yaşam alanını kaybetmişti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137