ABD Başkanı Donald Trump, dün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği kabine toplantısında açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray'ın resmi sayfasında bulunan haberde Trump, Suudi Arabistan'a yönelik çok ilginç sözler sarf etti.

Ülkesinin savunma harcamalarına çok fazla para ayırdığını belirten Trump, "Şu anda savunma için harcadığımız para 5 milyar dolar. Örnek olarak Güney Kore'yi verebiliriz. Güney Kore bize yılda 5 milyar dolara mal oluyor ancak bunun karşılığında biz onlardan 500 milyon dolar alıyoruz. Bundan daha iyisini yapmalıyız. Bu yüzden Güney Kore bize 500 milyon dolar daha ödemeyi kabul etti ve yıllar geçtikçe daha fazlasını ödeyecekler" dedi.

"BİZ ONLARI KORUYORUZ VE PARADAN BAŞKA BİR ŞEYLERİ YOK"

Güney Kore'nin ardından Suudi Arabistan örneğini veren ABD Başkanı, "Aynı şey Suudi Arabistan için de geçerli. Biz Suudi Arabistan'ı koruyoruz ve onların para dışında bir şeyleri yok" sözlerine yer verdi.

TRUMP DAHA ÖNCE DE SUUDİ KRALINA YÖNELİK "BİZ OLMASAK İKİ HAFTA BİLE DAYANAMAZSIN" DEMİŞTİ

Trump daha önce yaptığı bir açıklamada, "Bak Kral, seni biz koruyoruz. Biz olmazsak iki hafta bile iktidarda kalamazsın. İşte bu yüzden bedelini ödeyeceksin" ifadelerini kullanmıştı