Uber, Orta Doğu'daki Rakibi Careem'i Satın Alacak

Bazı büyük uluslararası pazarlardan yıllarca uzak durduktan sonra Uber, en sonunda atılım yapmaya karar vermiş görünüyor. Şirket, kendisinin Orta Doğu'daki rakibi Careem'i 3,1 milyar dolara satın alacak.

Uber, Orta Doğu'daki Rakibi Careem'i Satın Alacak

Bloomberg'in aktardığına göre Uber, Orta Doğu'daki en büyük rakiplerinden biri olan Careem'i satın alma hazırlıkları yapıyor. 3,1 milyar dolar tutarında olacağı söylenen bu işlem, hem nakit hem de hisse karşılığında olacak.

Son zamanlarda ülkemizde de sıkça konuşulan Uber, özellikle taksilere olan bağımlılığı kaldırdığı gibi daha kolay ve rahat erişilebilmesiyle biliniyor. Uber'in yapacağı söylenen bu satın alma işlemi, şirketi uluslararası pazarda daha da güçlendirecekken Lyft gibi rakiplerini de terletecek gibi duruyor.

Uber'in önümüzdeki nisan ayında halka arzı konuşuluyorken, Careem'i de satın alması yatırımcılara da şirketi desteklemek için ekstra bir neden anlamına geliyor. Aynı zamanda Uber'in en büyük destekçi firmalarından biri Suudi Arabistan merkezli olduğundan, şirketin Orta Doğu'da daha etkili olması fon alma şansını da artırabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137