Ünlü Modacı Etemadi, Danimarka'da Yasak Olan Burka ve Peçe İçin Defile Düzenledi

Danimarka'da düzenlenen 'Uluslararası Moda Haftası'nda ünlü modacı Etemadi, peçeli, burkalı ve polis üniformalı bir defile yaparak ülkede yürürlüğe giren burka ve peçe yasağını protesto etti. Etemadi, ''Kadınlara yaptırım uygulanmamalıdır.'' dedi.

Ünlü Modacı Etemadi, Danimarka'da Yasak Olan Burka ve Peçe İçin Defile Düzenledi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 'Uluslararası Moda Haftası'na İran asıllı Danimarkalı modacı Reza Etamadi'nin peçeli, burkalı ve polis üniformalı defilesi damgasını vurdu. Etamadi'nin Danimarka'da yürürlüğe giren peçe ve burka yasağını protesto ettiği iddia edildi.

SİYASİ MODA BEYANNAMESİ

Milliyet'te yer alan habere göre; Etamadi, mankenlerine peçe, burka ve polis üniformaları giydirerek podyuma çıkarıp tüm dikkatleri üzerine çekti. Etamadi'nin bu defileyle siyasi mesaj içerikli moda beyannamesi sunduğu belirtildi. Ünlü modacının defilesinin, Danimarka'da 1 Ağustos'ta yürürlüğe giren kamusal alandaki peçe ve burka yasağına sessiz bir protesto olduğu öne sürüldü.

'KADINLAR ÖZGÜRCE GİYİNEBİLME'

Siyasi olarak aktif olmadığını belirten ve 'MUF10' adlı markanın yaratıcısı olan ünlü modacı Reza Etamadi, "Doğduğum ülke İran'da kadınlar istedikleri gibi özgürce giyinebilme mücadelesi veriyorlar. Kimseyi ve etrafını tehdit ve rahatsız etmeyen kadınlara yaptırım uygulanmamalıdır" dedi. Dünyanın önde gelen haber ajansları ve ünlü gazeteler, Etamadi'nin moda şovunun, şovdan çok peçe yasağına karşı gizlenmiş bir yorum ve tepki beyannamesi niteliğinde olduğunu yazdılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137