Uzay Aracı Juno’nun Dünya'ya Gönderdiği, Jüpiter’in İhtişamını Sergileyen Fotoğraf

NASA tarafından Jüpiter’e gönderilen uzay aracı Juno, Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter’in fotoğraflarını gönderdi.

Uzay Aracı Juno’nun Dünya'ya Gönderdiği, Jüpiter’in İhtişamını Sergileyen Fotoğraf

Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerin kralı ve en büyüğü olan, fırtınalarla dolu atmosferindeki meşhur fırtına noktası Kırmızı Nokta’ya bile birkaç Dünya sığdırılabilen gaz gezegen Jüpiter, değişken yapısına rağmen NASA’nın en çok fotoğraflamayı sevdiği gök cisimlerinden biri. Bunun sebebi ise gezegenin muhteşem güzelliği. Oldukça dikkat çekici bir görünüme sahip olan gezegenin atmosferindeki hareketlilikler sayesinde gezegen yüzeyinde pek çok ilgi çekici desen ortaya çıkıyor.

Juno’dan gelen görüntü tek bir kare gibi gözükse de NASA’nın blog paylaşımına göre aslında Juno’nun çektiği üç karenin bir birleşiminden oluşuyor.

Nasa, Juno’nun ‘JunoCam’ kamerasından gelen bütün fotoğrafları, yeni detayları ortaya çıkarmak isteyen vatandaşların da görebileceği bir internet sitesine yüklüyor. Kevin M. Gill adlı bilim insanı ise JunoCam fotoğraflarını birleştirerek bu muhteşem kareyi ortaya çıkardı.

Juno, NASA için geçtiğimiz 7 yılda oldukça dikkat çekici keşifler yaptı. Araç sayesinde gezegendeki hava akımı ve fırtınaları öğrenirken, Büyük Kırmızı Nokta’yı ortaya çıkartan fırtınanın da dinmekte olduğunu keşfettiler.

Juno’nun görevi 7 yıl için tasarlanmıştı ancak aracın hala iyi durumda olması ve çalışması nedeniyle görev 2021’e uzatıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137