Venezuela'da 4 Doların Karşılığı Bir Çuval Para

Venezuela değerini hızla kaybeden para birimi Bolivar nedeniyle zor günler geçiriyor. Hiperenflasyon yaşanan ülkede para, matbaalardan çıkan kağıtlardan daha değersiz hale geldi.

Venezuela'da 4 Doların Karşılığı Bir Çuval Para

 ENFLASYONDA BEŞ HANELİ RAKAMLAR

Hızla yükselmeye devam eden enflasyona karşı verilen mücadele çaresiz kalıyor. Öyle ki şuan gelinen noktada bir yıl içerisinde binlerce puan artış gösteren enflasyon bu için yüzde 13 bin seviyesine gelmesi bekleniyor. Bu rakam bugün gelişmekte olan ülkelerde yaşanan enflasyon seviyesinin tam bin katı fazlası...

Bu durum öylesine kontrol edilemeyecek bir noktaya girdi ki insanların geçmişte; çok eski değil 15 yıl kadar başkentte tek odalı evler aldığı paralara 2018 yılı itibariyle yalnızca 1 fincan kahve alınabiliyor.

4 DOLARA 1 ÇUVAL PARA

Enflasyon nedeniyle değer kaybı yaşayan paralar, tefeciler üzerinden idare ediliyor. Paraya ihtiyacı olan kişiler sosyal medya vasıtasıyla bulduğu "yasal" tefecilerden komisyon karşılığı para alırken 4 dolar karşılığında Venezuelalılar tam bir çuval para alıyor. Ancak üstte de belirtildiği gibi bu para yalnızca bir findan kahveye yetiyor...

KRİZDEN KURTULMA ARAYIŞLARI

Venezuela bir gün bu kriz bataklığından çıkacak ancak mevcut durumlar onlar için bu çileli dönemin uzunca bir süre devam edeceğini ön görüyor. Venezula krizden kurtulmanın yolnu kripto paraarda ararken, pula dönen paralarının değer kaybedişine karşı Kripto paraları kullanmaya başladı.

Bitcoin'den tanıdığımız kripto paralar ülkenin kriz ortamından kurtuluşu için son umudu olurken, bu yola yatırım yapan Venezuela üç haftada iki kripto para piyasaya sürdü.

Kaynak: haber7.com

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137