Irak'ın Kerkük kentinde kanser teşhisi konulan Sevinç Muheddin isimli kadın, yılan ve akrep yiyerek ağrılarını dindirdiğini söyledi.

Rûdaw'a konuşan Sevinç Muheddin, kiracı olduğunu ve kimseden yardım almadığını, bu yüzden de bu yönteme başvurduğunu ifade etti.

"İLAÇLAR ÇOK PAHALI"

5 yıl önce kanser teşhisi konulan Sevinç, ilaçları pahalı olduğu için tedavi görmediğini belirterek, "Hastanede tedavi olmamın bedeli aylık en az 500 dolar. Bu yüzden tedavim için yılan ve akrep yemeye başladım. Bir yılanı 30 - 60 bin dinara (25 - 50 dolar) bulabiliyorum" dedi.

3 YILDIR BU YÖNTEMİ KULLANIYOR

3 yıldır bu yönteme devam ettiğini dile getiren Kerküklü kadın, "20 günde bir yılan veya İnterbahis akrep yiyorum. Eğer yemezsem ağrılarım artıyor. Geçen hafta bir yılan, yedim şimdi çok iyiyim" diye konuştu.

"BU YÖNTEMİN BİLİMSEL BİR AÇIKLAMASI YOK"

Kerkük Hastanesi Kanser Bölümü Müdürü Dr. Niyaz Ahmed, yılan veya akrep yemenin, kanser tedavisinde bilimsel olarak açıklamasının olmadığını dile getirdi.

Dr. Niyaz Ahmed, "Böyle hastalar çok zor psikolojik şartlarda yaşıyorlar. Bu yüzden böyle bir yönteme başvurmuş olabilir" değerlendirmesinde bulundu.