Zarrab'dan Rüşvet Aldığını Kabul Eden Gardiyan, 3 Yıl Hapse Çarptırıldı

ABD'deki İran yaptırımları davasında hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla iş birliğine giden Reza Zarrab'ın rüşvet verdiği gardiyan Victor Casado 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Casado, rüşvet olarak kabul ettiği parayı geri ödeyecek.

Zarrab'dan Rüşvet Aldığını Kabul Eden Gardiyan, 3 Yıl Hapse Çarptırıldı

ABD'deki İran yaptırımları davasında hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla iş birliğine giden Reza Zarrab'ın rüşvet verdiği gardiyan Victor Casado 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Casado, rüşvet olarak kabul ettiği parayı geri ödeyecek.

GARDİYAN CASADO'YA 3 YIL HAPİS CEZASI

Davanın yargıcı Richard Sullivan, kuruma ve tüm hukuk sistemine "saldırı" olarak nitelendirdiği rüşvet suçunun kamuoyu, hapishane çalışanları ve mahkumlar tarafından ciddiyetinin anlaşılması gerektiğini belirterek, gardiyan Casado'ya 3 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

Zarrab'dan Rüşvet Aldığı İçin 3 Yıl Hapse Çarptırılan Gardiyan Kabul Ettiği Parayı Geri Ödeyecek

Reza Zarrab

RÜŞVET OLARAK ALDIĞI 26 BİN 500 DOLARIN İADESİNİ İSTENDİ

Yargıç Sullivan, Casado'dan ayrıca rüşvet olarak aldığı 26 bin 500 doları iade etmesini istedi. Gardiyan Victor Casado daha önce "rüşvet almadığı" yönündeki ifadesini değiştirerek hakkındaki suçlamaları kabul etmişti.

CEP TELEFONU VE ALKOL KARŞILIĞINDA RÜŞVET VERDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Reza Zarrab'ın duruşmalar sırasında tutuklu bulunduğu cezaevindeki bir gardiyana, cep telefonu ve alkol karşılığında Türk avukatı aracılığıyla rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı.

Zarrab'dan Rüşvet Aldığı İçin 3 Yıl Hapse Çarptırılan Gardiyan Kabul Ettiği Parayı Geri Ödeyecek

ZARRAB, MART 2016'DA ABD'DE TUTUKLANMIŞTI

İran'a yönelik yaptırımları delme, banka dolandırıcılığı ve kara para aklama gibi suçlar atfedilen Zarrab, Mart 2016'da ABD'de tutuklanmıştı. Davanın başlamasına kısa bir süre kala ise Sarraf kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137