MEB BİLSEM mülakat sonuçları

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları merakla bekleniyor. MEB tarafından yapılan duyuru ile 13 Mayıs'ta başlayan BİLSEM bireysel değerlendirmeler 12 Temmuz'da sona erdi. BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ile birlikte kayıt yapmaya hak kazanan adaylar açıklanacak. Peki BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB BİLSEM mülakat sonuçları

Bilim ve Sanat Merkezleri yani BİLSEM, özel yetenekli öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

 Okulların açılması ile başlayan başvurular sonrasında belirli aşamalar ile kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler belirleniyor.

13 Mayıs'ta başlayan BİLSEM bireysel değerlendirme süreci dün yani 12 Temmuz'da sona erdi.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Nisan'da başlaması beklenen BİLSEM bireysel değerlendirme uygulamaları 13 Mayıs'a ertelenmişti. 12 Temmuz'da sona erecek bireysel değerlendirme sonrasında BİLSEM mülakat sonuçlarına MEB'in verdiği tarihe göre 19 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçlara itiraz ise 22-26 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN?

19 Temmuz'da açıklanacak mülakat sonuçlarına 22-26 Temmuz tarihlerinde itirazlar alınacak. Sonrasında 29 Temmuz ile 9 Ağustos arasında bu itirazlar değerlendirecek. İtirazların cevaplandırılması sonrasında kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos - 6 Eylül tarihlerinde BİLSEM'e kayıt yaptırabilecekler.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.

2018-2019 BİLSEM ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

22 Nisan 2019 - 12 Temmuz 2019 Bireysel değerlendirmelerin yapılması

19 Temmuz 2019 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin www.meb.gov.tr adresinden duyurulması

22-26 Temmuz 2019 Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvurularının alınması

29 Temmuz 2019 - 09 Ağustos 2019 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

19 Ağustos 2019 - 06 Eylül 2019 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 18:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137