Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Elazığ İmam Hatip Platformu arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih edecek olan öğrenciler burslu okuyacak.

Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 430 ve üstü TEOG puanıyla tercih edip yerleşen 34 öğrenciye 4 yıllık eğitim – öğretim hayatları boyunca ayda 100 TL, bir eğitim – öğretim yılında 800 TL burs verilmesini yürütmek üzere Elazığ İmam Hatip Platformu ile Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında bir protokol imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İmam Hatip Platformu Başkanı Turgut Tunç, Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Oktay Ağ ve Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Serdar'ın bir araya geldiği işbirliği protokolü imza programından önce Müdür Bağlıtaş kısa bir açıklama yaparak:

Her ay 100 TL, Bir Eğitim-Öğretim Yılına 800 TL Burs Verilecek

“İmam Hatip Liselerimizin tercih edilebilirliğini arttırmak amacıyla müdürlük olarak yaptığımız çalışmaların yanında okullarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızda teşvik edici çalışmalar yapmaktadırlar. İmam Hatip Okullarımızda eğitimin kalitesini yükseltmek, bu okullarımızın tercih edilebilirliklerini arttırmak amacıyla Elazığ İmam Hatip Platformu ve Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lise’miz bugün bu birlikteliğin ve işbirliğin güzel bir örneğini sergilemek için bir araya geldiler.

Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine bu yıl yerleşecek olan öğrencilerimizden, yerleştirme puanı 430 ve üzeri olan toplam 34 öğrencimize her ay 100 TL burs bağlanacak ve bu burs bir yıl boyunca 8 ay süresince kendilerine ödenecektir.

Elazığ İmam Hatip Platformu Başkanı Turgut Tunç bursu sağlayacak hayırseverler ve işadamlarımızla koordinasyonu sağlayacak, Cumhuriyet Kız Anadolu Lisesi Müdürlüğümüz ise çocuklarımıza ödemelerini yapacaktır.

Ben hem İmam Hatip Platformuna hem de Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğümüze bu güzel işbirliği için teşekkür ediyor, bu işbirliğinin diğer okullarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız arasında da devamını diliyorum" dedi.