Öğrencilere değerler eğitimi konusunda bilgi vermenin dışında değerleri bir yaşam biçimine dönüştürmeyi amaç edinen “Okulumda Değerlere Değer Katıyorum” isimli proje Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulunda hayata geçirildi.

“ÖĞRENCİLERDE KALICI DAVRANIŞ DEĞİŞİKLİKLER OLDUĞUNU GÖZLEMLEDİK”

Okul Müdürü Fuat Erkuş, “Bu projenin sonucunda bir yılın değerlendirmesini yaptığımız da öğrencilerde kalıcı davranış değişiklikler olduğunu gözlemledik. Bu memnuniyet verici gelişme neticesinde 2017-2018 öğretim yılında da devam etmeye karar verdik. Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimiyle yaptığımız olduğumuz görüşme neticesinde buna resmi bir boyut kazandırmış olduk ve hala okulumuzda bu öğretim yılı da devam etmek de olan projenin öğrencilerimizde davranış değişiklikleri kazandıracağını, faydalı olacağını kanaati içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLER EĞİTİMİ TABANINDA OLUŞTURDUK”

Rehber Öğretmen ve Proje Sorumlusu Burak Akbulut, “Değerler eğitimi tabanlı oluşturduğumuz proje de yazılı materyaller, görsellerin haricinde öğrencilere yaparak, yaşayarak öğrenmek amacıyla oluşturduğumuz projede öğrencilerimiz gösterdiği her türlü olumlu davranış neticesinde hemen bunun mükafatını aldılar. Projemizde öğretmenlerimize belirli miktarda ödül kartları verdik. Bu ödül kartları neticesinde öğretmenlerimiz öğrencileri gözlemledirler ve her olumlu davranış sonucunda öğrencilerimize birer ödül kartı taktim ettiler. Öğrencilerde bu ödül kartını aldıktan sonra rehberlik sevisine projenin içinde oluşturduğumuz bir sisteme girişlerini yaptılar. Yıllık ve aylık değerlendirmeler sonucunda en yüksek ödül kartını alan öğrencimiz çeşitli ödüllendirmeler yaparak sınıfta ve okul ortamında tüm öğrencilerimizin gözü önünde ödüllendirmelerini sağladık” dedi.