EBA, Hababam Sınıfı'ndan milyonlarca öğrenciye ders verdi

Hababam Sınıfı filmlerinin çekildiği kasırda TRT EBA TV ilkokul dersleri çekildi. 168 yıllık tarihi Adile Sultan Kasrı'nda çekilen derslerle milyonlarca ilkokul öğrencisi buluştu.

EBA, Hababam Sınıfı'ndan milyonlarca öğrenciye ders verdi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başlamasının ardından uzaktan eğitime geçilmesi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT iş birliğinde kurulan ve 23 Mart 2020`de yayın hayatına başlayan TRT EBA TV, birinci yılını kutluyor.

Uzaktan eğitimin omurgasını oluşturan EBA TV`nin 13 stüdyosundan 4`ü, 1853 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kız kardeşi Adile Sultan için yaptırılan, Üsküdar`daki Validebağ Korusu içinde bulunan Adile Sultan Kasrı`nda yer alıyor.

Türk sinemasının klasiklerinden olan, bir yandan güldürürken diğer yandan öğreten Hababam Sınıfı filmlerine ev sahipliği yapan, şimdi ise öğretmenevi olarak kullanılan kasır, uzaktan eğitime başlanmasının ardından adeta bir eğitim yuvasına dönüştü.

Mahmut Hoca`nın "Okul her yerdir" repliği EBA TV`yle canlandı

Usta oyuncu Münir Özkul`un Hababam Sınıfı filminde hayat verdiği Mahmut Hoca karakterinin "Okul dört tarafı duvarlarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir, okul her yerdir." repliği, EBA TV İlkokul çekimlerinin yapıldığı kasırda hayat buldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137