Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi Öğretmenlerimizin sadece bir gün değil her gün kıymet bilinmesi gerektiğini ve meslek kanunu eksikliklerinin ivediliklerle giderilmesini istedi.

BAHŞİ: DEĞERLİ OLDUKLARINI HİSSETTİRECEK İŞLERE İMZA ATILMALIDIR

Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak, milletimizi geleceğe taşıyacak nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyalarını inşa eden öğretmenlerimizin sadece belli gün ve dönemlerde değil her zaman kadri bilinmeli. Değerli olduklarını hissettirecek işlere imza atılmalıdır” dedi.

BAHŞİ: İYİLEŞTİRİCİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASI ZARURİDİR

öğretmenlerin özlük haklarına değinerek meslek kanununun eksikliklerinin ivedilikle giderilmesini talep eden Başkan Bahşi, “Öğretmenin kariyer basamakları statüsü, çalışma şartları, mükafat ve müeyyideleri, özdük hakları, şiddete karşı korunması konularında iyileştirici düzenlemelerin yapılması zaruridir” dedi.

BAHŞİ: 24 KASIMIN ÖĞRETMENLERİ HATIRLAMA VE ANLAMA GÜNÜ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Meslek Kanunu Eksiklikleri İvedilikle Giderilmesinden yana olan Bahşi,” Mesleğin hakkettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve arttırılması yöneltmelilerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki hüküm dayanıklılığının giderilmesi için meslek kanununda ivedi olarak değişiklikle yapılmalıdır. Meslek kanununun eksikliklerinin giderilmesi ihtiyacı karşılayacak şekilde sınırlarının genişletilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına ve Türkiye Büyük Millet Meclisine çağrıda bulunuyoruz. Eğitim Bir Sen olarak eğitimle ilgili çıktıları iyileştirmenin öncelikle eğitimi başlatan, sürdüren, sonuçlandıran, ana unsuru olarak öğretmenlerin beklentilerini karşılamaktan geçtiğini belirtiyor, sorunların konuşulmadığı zamanların gelmesini 24 Kasımın öğretmenleri hatırlama ve anlama günü olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Başkan Bahşi daha sonra ethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol keleş ile birlikte hastanede tedavi gören Çubukbey Anadolu Lisesi Öğretmeni Niyazi Ersöz bu anlamlı günde ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.