Elazığ’a yeni bir eğitim kurumu daha kazandırılıyor. Çaba Derneği tarafından Elazığ’a yapılacak olan 16 derslikli ilkokul ve 3 derslikli anaokulunun protokolü imzalandı.

Elazığ Valiliğinde gerçekleştirilen imza protokol törenine Vali Murat Zorluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Çaba Derneği Başkanı Özlem Zehebi ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

İmza protokolünde değerlendirme yapan Çaba Derneği Başkanı Özlem Zehebi, Çaba Derneği olarak Elazığ’da olmaktan ve Elazığ’a bir okul kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını, bir daha ki gelişlerinde okulun tamamlanmış olmasını ve çocuklarla birlikte olmayı umut ettiklerini söyledi.

Çaba Derneği Başkan Yardımcısı Eda Kosif ise, Elazığ’da bir ilkokul ve anaokulu yapacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını, okulun Elazığ’a hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ise yaptığı açıklamada, Dernek Yönetim Kuruluna bir ilkokul ve anaokulunu Elazığ’a kazandıracak olmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Murat Zorluoğlu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çaba Derneğine ve Yönetim Kuruluna öncelikle Elazığ’a hoş geldiniz diyorum. Elazığ’da tamgün eğitim hedefimize dönük yeni bir adım atıyoruz. Çaba Derneği ile imzalayacağımız protokol çerçevesinde Elazığ’a yeni bir ilkokul ve anaokulu kazandıracağız. Okulumuzun projesi de çok özel bir projedir ve bütün Elazığlılar bu projeyi gördüklerinde çok beğeneceklerdir. Tam gün eğitim konusundaki derslik sayısı eksiklerimizi hem genel bütçeden hem de yerel imkânlarla aşmaya çalışırken bir yandan da hayırsever kişi ve kurumların, sivil toplum örgütlerinin destekleri önemli katkılar sağlamaktadır. Bütün bunlarla birlikte 2019 yılı sonuna kadar Elazığ’da tam gün eğitime geçeceğimize inanıyor ve ümit ediyoruz. Tam gün eğitimle çocuklarımızın çok erken saatlerde, daha uykularını almadan okula gitmelerinin önüne geçeceğiz, akşam karanlığa kalmadan da evlerine dönmelerini sağlamış olacağız. Tamgün eğitim sisteminin eğitim ve öğretime çok önemli katkılar yapacağını ve çocuklarımızın çok daha iyi bir eğitim alma imkânı olacağını da belirtmemiz gerekmektedir. Yeni yapılacak ilkokul ve anaokulunun Elazığ’a hayırlı olmasını temenni ediyor, Çaba Derneğimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından 16 derslikli ilkokul ve 3 derslikli anaokulu için imza töreni gerçekleştirildi.