Kreşler ve Anaokulları Tatil Olacak Mı? Bakan Selçuk'tan Açıklama!

Koronavirüs tedbirleri arttı yüz yüze eğitime ara verildi. İkinci online eğitim nasıl olacak, okullar ne zaman açılacak, ertelenen sınavlar ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki yeni döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Kreşler ve Anaokulları Tatil Olacak Mı? Bakan Selçuk'tan Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki yeni dönemle ilgili tüm ayrıntıları birazdan TRT Haber'de konuştu.

Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi;

Bu süreç dinamik bir süreç, verilere bakarak değerlendirme yapmamız gereken bir süreç. Biz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak bir durumda olmayız. Kararlarımızı da buna göre güncelliyoruz.

Okullarda günlük olarak izleme ve değerlendirme yaptık. Toplumdaki genel artış okullarımızı da riske sokma ihtimalini doğuruyor. Biz de Bilim Kurulu ile istişare ettik, bilimsel olarak bir tavsiye kararı çıktığı için böyle bir karar gelişti.

Nasıl bir dönüşüm değişim olacak buna bakılacak, öğretmenlerimizle eğitimlerimiz var onu sürdüreceğiz, ara değerlendirmeler var. Veriler bize hangi seçeneği gösteriyorsa onu seçeriz. Biz öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tehlikeye atacak bir duruma sokmayız.

Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil, bunun için sınavları erteledik. Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak. 4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi hafta neler yapılacak bakacağız. Salgının seyri belli değil, bizim oluşturduğumuz senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı.

(Kreşler tatil olacak mı?)

Bununla ilgili bugün olumlu bir açıklama olacak.

(Yapılan sınavlar)

Şimdiye kadar sınavların bir kısmı yapıldı. Bunların tamamı geçerli sayılacak.

(8. ve 12. sınıfların durumu)

Önümüzdeki hafta çocukların lehine bazı çalışmalar yapılacak

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2020, 11:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
nr
nr - 3 yıl Önce

kreşler kapatılmasın

SIRADAKİ HABER

banner137