Sonuçların açıklanmasıyla bugün Yerleştirmeye Esas 1. Nakil dönemi de başlayacak. İlki 29 Temmuz’a kadar sürecek nakillerden hiçbir okula giremeyen ya da girdiği okulu değiştirmek isteyenler yararlanabilecek.

3’ER TERCİH HAKKI

Yerleştirme sonuçları 1 Ağustos’ta ilan edilecek. Aynı gün ikinci nakil dönemi başlayacak ve 5 Ağustos’ta sona erecek; 8 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak. 9-17 Ağustos tarihleri arasında da boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. 19 Ağustos’ta yerleştirmeler tamamlanacak.

İKİ DÖNEM HALİNDE YAPILACAK NAKİLLER, ŞU ŞEKİLDE İŞLEYECEK:

Her nakil döneminde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle alanlar için 3, pansiyonlu okullar için de 3 okul tercih edilebilecek.

Tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 okul seçilebilecek.

Nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci, önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri de bu dönemde yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın seçilebilecek.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARIYLA İLGİLİ BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açtık. Öğrencilerimize hayırlı olsun." açıklamasını yaptı.

Öğrencilerin yüzde 95'inin tercih ettiği okullardan birisine yerleştiğini söyleyen Bakan Özer, "Yerel yerleştirmede ilk üç tercihe yerleşme oranı yüzde 94'e çıktı." dedi.

Kaynak: Milliyet