ÖSYM'den KPSS'ye girecek adaylara önemli duyuru!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'ye girecek adayları yakından ilgilendiren bir duyurusu yayınlandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise, 14 Temmuz Pazar günü ilk oturumları düzenlenecek Kamu Personel Seçme Sınavı için hazırlanan video ile adaylara hatırlatmalarda bulundu.

ÖSYM'den KPSS'ye girecek adaylara önemli duyuru!

 ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün sosyal medya hesabından paylaştığı ÖSYM Başkanlığınca hazırlanan videoda, KPSS kapsamında yapılacak oturumlara ve tarihlerine yer verildi.

Sınavların sabah oturumlarına katılacak adayların saat 10.00, öğleden sonraki oturumlarına katılacak adayların ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısında bulunularak adaylara sınav saatinden en az bir saat önce sınav binasında hazır bulunmaları önerildi.

Adayların sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini unutmamaları konusunda uyarıldığı videoda, sınava katılacakların yanında bulunması yasak olan araç, gereç ve eşyalara da yer verildi.

ÖSYM Başkanı Aygün, sınava girecek adaylara başarılar diledi.

Öte yandan Çankaya, Keçiören ve Sincan İlçe Nüfus Müdürlüklerinin 14 Temmuz Pazar günü 07.00-14.30 saatleri arasında açık tutulacağı belirtildi.

ÖSYM TARAFINDAN 2019-KPSS A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) HATIRLATMA BAŞLIĞI İLE YAYINLANAN DUYURU ŞÖYLE;

• 14 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavında adaylar (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturum için, saat 10.00'dan sonra (Eğitim Bilimleri) oturumu için ise 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

• Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

• Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM)

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 12:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137