Gazi Ortaokulu öğrencileri, Yunus Emre’nin “Yaratılanı severim, Yaratandan ötürü” sözü ile yola çıktı ve çok önemli bir projeye imza attı. Öğrenciler “Hayat Onlarla Daha Hoş” projesi kapsamında okul bahçesindeki korkuluklara sokak hayvanları için, su ve yem bıraktı.

Gazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ali Aslantaş, hayvanları korumak ve sevmek adına böyle bir projesi hazırladıklarını söyledi. Aslantaş, okulun bazı bölümlerine güvercinler için suluklar ve yemlikler yerleştirdiklerini ifade ederek, “Projemize okulumuz 6 / H sınıfı olarak ‘Hayat Onlarla Daha Güzel’ adını verdik” dedi.

Gazi Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Sanem Güneş, projenin Türkçe dersinde ‘sevgi’ temasını işlerken ortaya çıktığını şöyle anlattı: “Türkçe dersinde Ali Aslantaş öğretmenim sevgi temasına ait bir metni işlerken arkadaşlarından bazılarına hayatımızın tanımı olan sevginin sadece insanlara değil tüm doğa canlılarına da sunulması gereken bir değer olduğunu belirtti. Onların da sevilmeye ve korunmaya ihtiyaçları var. Çevremizdeki her canlıya sevgimizi sunmak ve bu sevgiyi eyleme dökmek amacıyla bu projeyi geliştirdik. Okul bahçelerinde ki bazı yerlere güvercinler ve diğer kuşlar için yemlik ve suluk hazırladık. Onların için daha güzel ve daha mutlu bir ortam oluşturmayı hedefledik. Her hayvana bir tas su ve can vermenin mutluluğunu mutlaka yaşanmalıdır.”

Güneş, hem öğrencilere hem de çevre sakinlerine bilinç aşılamayı hedef seçtiklerini de sözlerine ekledi.