Üniversite Sınav Sistemi Nasıl Olacak? YGS LYS Yerine Gelen YKS TYT 2017 Ne Zaman?

YGS LYS’nin değişime uğramasının arından gelen yeni üniversite sınav sistemi YKS araştırılmaya devam ediyor. TYT YKS nasıl olacak? Yeni üniversite sınavı sistemi YKS nedir, YKS ne zaman yapılacak sorularının cevapları araştırılıyor. YGS puanı Vatandaşlar merakla üniversite sınav sistemi YKS ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Geçtiğimi günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından sınav kaldırıldı. Diğer merkezi sınavların kaldırılıp kaldırılmayacağını merak eden vatadanşlar YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yapacağı açıklamaları merakla beklemeye başladılar. Saraç, YGS ve LYS’nin tamamen kaldırılmayacağını, ancak sınavlarda sadeleşmeye gidileceğini açıklamıştı. Saraç, ' İlki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız” demişti.

Üniversite Sınav Sistemi Nasıl Olacak? YGS LYS Yerine Gelen YKS TYT 2017 Ne Zaman?

Üniversite sınavı sistemi YKS TYT ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. YKS TYT nedir? YGS LYS yerine gelen YKS ne zaman yapılacak sorusunun cevabı merak edilen konular arasında yerini aldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile YGS ve LYS’de sadeleşmeye gidileceğini duyurmuştu. Saraç, ' İlki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız” demişti. Vatandaşlar yapılan açıklamanın ardından yeni üniversite sınavının nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmaya yapmaya başladılar. Yeni sınavın adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak duyuruldu. YKS ne zaman? Sınavın ayrıntıları ile ilgili açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), internet sitesinde, "Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi̇ ile İlgi̇li̇ Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları"nı yayımlandı. YKS'de adaylar, cumartesi günü öğleden sonra yapılacak ikinci oturumda, Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1 Testi'nden Türk dili ve edebiyatı sorularının yanı sıra Tarih-1 ve Coğrafya-1 soruları yöneltilecek. Sosyal Bilimler-2 Testi'nden Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını ve Fen Bilimleri Testi'nde ise fizik, kimya ve biyoloji sorularını cevaplandıracak.

 YGS puan türünde de değişikliğe gidildi. Saraç açıklamasında, “Şu an var olan 18 puan türü yönetilmesi gereken süreci zorlaştırıyor. Bazı programlar için aday havuzunu daraltmakta. 18 puan türünü azaltmaya gidiyoruz” cümlelerine yer vermişti. Detaylar haberimiz içerisinde sizlerle.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni üniversite sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. Sınav 23-24 Haziran’da yapılacak. Eşit ağırlık alanındaki öğrenciler, tarih sorusu da cevaplayacak. YÖK, üniversiteye giriş sistemiyle ilgili eksik kalan detayları açıkladı. Yapılan yeni düzenlemeyle eşit ağırlığa da tarih geldi. Eşit ağırlıkçıların gireceği ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1’, ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ olarak değiştirildi. Önceden sadece Türk dili ve coğrafyanın yer aldığı teste tarih soruları da eklendi. Eşit ağırlık alanındaki öğrenciler matematik testinin yanı sıra bu sorulara da yanıt verecek. 

(star.com.tr)

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2017, 20:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Rex Kelvin
Rex Kelvin - 6 yıl Önce

Merhaba,

Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
Artık boşa harcamayın, lütfen [email protected] adresine bize yazınız.

Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

Dr. Michael
Dr. Michael - 3 yıl Önce

Merhaba!!
Şu anda acil nakil için 5 böbrek vericisine ihtiyacımız var, her böbrek vericisine toplam 450.000,00 USD tazmin edilecek. İlgilenen kişi lütfen bu e-posta ile iletişime geçmelidir: [email protected]
% 100 garanti.

SIRADAKİ HABER

banner137