“Unutulmuş Zafer”

Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Kut’ül Amare’nin anlatıldığı bir konferans düzenlendi.

“Unutulmuş Zafer”

Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından bir konferans düzenlendi. Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta “Unutulan Zafer” olarak değerlendirilen Kut’ül Amare zaferi anlatıldı.

Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Okur yaptığı konuşmada, ilk olarak Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi’nin misyonundan bahsederek, “Ne istediğini bilen, soran, sorgulayan, kararlı, tutarlı, adalet ve demokrasiyi vazgeçilmez bir kural olarak algılayan, milli ve manevi değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmek, Ahmet Yesevi idealini ve felsefesini özümsemiş, uzak hedefleri olan, çağı uyum sağlayabilen, ahlaklı ve erdemli nesiller yetiştirmek misyonu ile hareket eden okulumuz bu tür sosyal kültürel faaliyetlerde etkin rol oynamaya devam etmektedir” dedi.

Okul Müdürü Okur, Kut’ül Amare gibi savaşlarda Türk milletinin dini, vatanı, namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayarak, Türk milletine, devletine, değerlerine karşı saldırıların yerel ve evrensel boyutta devam ettiğini söyledi.

“TARİHİMİZİ MİLLETİMİZE, DÜNYAYA BİLDİRMEK BİR BORÇTUR”

Kut’ül Amare Zaferi’nin adeta İngilizlerin değil de Türklerin kara günüymüş gibi tarih sayfalarından ve milletin hafızlarından silinmeye çalışıldığını dile getiren Okur, “Tarihimizi ve coğrafyamızı çok şeyi bilmeliyiz. Unutulmuş zaferleri bilmemiz gerekiyor. Mazlum milletler bizden medet umuyor. Tarih yapmak yetmiyor, savaş kazanmak yetmiyor, tarih yazmak ve kayda geçirmek onun kadar önemli iye düşünüyorum. Bizim tarihimizden ve coğrafyamızdan uzaklaştırmak, yabancılaştırmak, bizi bize düşürmek isteyen düşmanlar var. Tarih şuuru bir geçmişimiz olduğunu ve bir geçmişten geldiğimizi bilmektir ve bizim için çok önemlidir. Büyük devlet kuran atalarımız büyük ve kapsamlı medeniyetlere sahip olmuşlardır. Bunu anlamak incelemek milletimize ve dünyaya bildirmek sosyal bilimler lisesi gibi tarihçi, siyasetçi, sosyolog, diplomat yetiştiren, geleceğimiz olan gençler için bir borçtur. Sorumluluğu büyüktür. Programımızın gençlerimizde bir bilinçlenmeye vesile olmasını arzu ediyorum. Bu bilinçlenme ile Müslüman coğrafyamıza, insanlığa barış, huzur, birlik getirmesini temenni ediyorum. Kut’ül Amare’de, Kafkaslar’da, Galiçya’da, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da daha nice vatanın söz konusu olduğu her ortamda kanlarını akıtıp, canlarını veren bu vatanı bizlere bırakan, milletimizin adını tarihin sayfalarına altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz rahmet hürmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Ayrıca Okur, Fırat üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Tatar’a, Öğretmen evi Müdürü Atilla Yılmaz’a ve yönetimine, kendilerini bu anma programında yalnız bırakmayan tüm misafirlere teşekkür etti.

Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Tatar da, konuşmacı olarak katıldığı konferansta, 29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı Ordusunun Irak’ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük zafer Kut’ül Amare’yi anlattı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 13:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137