Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, YGS, LYS ve KPSS’de başvuru tarihlerini kaçırarak, mağdur olan bazı öğrencileri makamında kabul etti.

Daha sonra öğrencilerle basın toplantısı düzenleyen Malkoç, 2012 yılında kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu’nun anayasal bir kurum olduğunu belirterek, amaçlarının idari hizmetlerde kalitenin yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Vatandaşlarla idare arasında köprü olduklarını dile getiren Malkoç, YGS’nin ’09.45’ mağdurlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

ÖSYM’ye başvurarak, sınavı iptal edilen 100’e yakın öğrencinin sınavının geçerli sayılmasını sağladıklarını belirten Malkoç, '09.45 mağdurları ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Kararın yazım aşamasındayız. İlgili bütün yerlere yardımcı olacak bütün kesimlerle görüşüldü. Biz şunu arzu ediyoruz. ÖSYM bu tür kural değişikliklerini daha yumuşak yapsın. Annelerini babalarını yakınlarını daha fazla aydınlatsın ki bu olaylar olmasın. Bu hafta sonuna varmadan ÖSYM’den adım gelmezse kararımızı açıklayacağız. ÖSYM bu iki olayda gösterdiği yaklaşımı 09:45 olayında bekliyoruz' dedi.

kaynak:sadecehaber