YKS Başvuruları Yarın Son...

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) için başvurular yarın sona eriyor. ÖSYM, Twitter’dan hatırlatmada bulundu.

YKS Başvuruları Yarın Son...

Sınav ücretini ödemek için son gün 7 Mart saat 23.59 olarak belirlendi. Her bir oturum için 50’şer lira ödenecek. 2019-YKS başvurusunu süresi içinde yapmayan adaylar, ‘geç başvuru günü’ 19 Mart’ta müracaat edebilecek. Geç başvuru günü ücreti ise her bir oturum için 75’er lira. 15 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran’da sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

TOKAYLA GELMEK ARTIK SERBEST


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bir süre önce Hürriyet’e yaptığı açıklamada bu yıl tüm sınavlarda şimdiye kadar yasak olan ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğnenin serbest olacağını söylemişti. Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş gibi metal içerikli eşyalar ve elektronik/mekanik cihaz, müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete gibi yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer gibi araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2019, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137