YKS Sınavına Gireceklerin Dikkatine!

YKS 2019'a yaklaştığımız şu günlerde sınava ilişkin yeni haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün kişisel sosyal medya hesabı üzerinden sınava girecek adaylara bazı hatırlatmalar başlığı altında açıklamalarda bulundu. Aygün, sınava girecek adayların sınav günü sıkıntı yaşamaması için dikkat etmeleri gereken önemli detaylara da değindi. İşte ÖSYM Başkanı tarafından YKS 2019 adaylarına yönelik açıklamalar...

YKS Sınavına Gireceklerin Dikkatine!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün kişisel Twitter hesabı üzerinden 2019 YKS adaylarına yönelik bazı hatırlatmalarda bulundu. Sınav günü kuralların katı olması nedeniyle YKS adaylarının sınav öncesi sıkıntı yaşamaması için "bazı hatırlatmalar" başlığı altında uyarılarda bulunan ÖSYM Başkanı Aygün, adayların sınav girişinde ibraz edeceği nüfus cüzdanında TC kimlik numarası ve fotoğrafı bulunması yönünde hatırlatmada bulundu. İşte tüm detaylar...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 'ün açıklamaları ise şöyle;

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün'ün kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamalarda, 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 15 Haziran 2019 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 16 Haziran 2019 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutulacak. Açıklamada, Nüfus Müdürlüklerine başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenleneceği hatırlatıldı.

Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2019-YKS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişecekler.

Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137